Naslovna Kultura Negotinski „Baštinik“ promovisan u Kladovu

Negotinski „Baštinik“ promovisan u Kladovu

397
0

Časopis-godišnjak Istorijskog arhiva u Negotinu, „Baštinik“, 18.i 19. broj, promovisani su u Biblioteci „Centar za kulturu“ u Kladovu.

Nenad Ilić, Uroš Banović, Žaklina Nikolić, Višeslav Živanović i Nenad Vojinović

Ovaj, u Srbiji jedinstven naučni časopis, na promociji u Kladovu predstavili su direktorka Centra za kulturu u Kladovu Žaklina Nikolić, Nenad Vojinović, direktor Arhiva u Negotinu, Nenad Pantić, viši arhivista Istorijskog arhiva i glavni urednik časopisa.

“Pored čuvanja arhivske građe, kao svog osnovnog zadatka, Istorijski arhiv u Negotinu trudi se da obezbedi i dostupnost svojih dokumenata široj javnosti, pa pored različitih publikacija koje objavljuje, ispunjavajući ovaj zadatak, već 20 godina redovno objavljuje i časopis „Baštinik“ – zbornik svoje arhivske građe”, ističe Žaklina Nikolić, direktorka Biblioteke “Centar za kulturu” u Kladovu.

Na promociji “Baštinika” govorili su i ali i saradnici ovog časopisa-godišnjaka iz Kladova publicista Višeslav Živanović i Uroš Banović.

Živanović, inače, u najnovijem broju ove naučne publikacije piše o srpskim izbeglicama u Rumuniji u Prvom svetskom ratu, ali i o srpskim izbeglicama u Rusiji 1916. godine.