Naslovna Sport Negotinski ASK „Hajduk Veljko“ uspešan na brdskoj trci „Đerdap – Miroč“

Negotinski ASK „Hajduk Veljko“ uspešan na brdskoj trci „Đerdap – Miroč“

794
0

Ovoga vikenda vozila se poslednja trka brdskog šampionata Srbije, brdska trka „Đerdap – Miroč“  na kojoj su učestvovali i predstavnici negotinskog Automobilskog sportskog kluba “Hajduk Veljko”.

Ilustracija; Detalj sa brdskih trka u Negotinu, 2018.

Poslednja trka brdskog šampionata Srbije vozila se na novoj stazi, dugoj 2.110 metara, od raskrsnice na putnom pravcu Kladovo – Golubac prema Miroču i Brzoj Palanci.

U klasi 1 Marko Mitić osvojio je treće mesto, a ujedno godinu završio kao četvrti u klasi. I Nenad Stanojević godinu završava kao četvrti, budući da je na današnjoj trci „Đerdap – Miroč“  u klasi 5 stigao kao drugoplasirani na cilj.

U ovoj klasi prvo mesto osvojio je Negotinac Srđan Đorđević, koji vozi za ASU AS Zaječar. Srđan ovu godinu završava kao treći.

Veliki uspeh postigao je Igor Morarević u klasi 6 koji je danas u Donjem Milanovcu proslavio svoju prvu pobedu na brdskim trkama, zahvaljujući kojoj 2020. završava na drugom mestu.

Kao drugoplasirani godinu završava i Dragan Giga Balačikić. Poslednju brdsku trku u sezoni Balačikić umalo nije vozio jer je juče zbog izletanja sa staze oštetio automobil. Ipak vozilo je uspeo da popravi tokom noći a trku danas je ipak završio kao drugi u klasi 8.

Inače, ovo takmičenje je organizovao ASU AS Zaječar pod pokroviteljstvom Opštine Majdanpek i JP „Nacionalni park Đerdap”, uz podršku G.A.G.A. Motorsa.

Za negotinski tim ova je godina, i pored pandemije virusa korona i opšte situacije vezane za ovakve manifestacije, i te kako bila uspešna jer kao klub godinu završavaju na visokom drugom mestu i sa ambicijama da dogodine postignu i neke nove rekorde.