Naslovna Sport Negotinski ASK „Hajduk Veljko“ uspešan i u Sopotu

Negotinski ASK „Hajduk Veljko“ uspešan i u Sopotu

696
0

Auto klub „Rally“ iz Beograda sa suorganizatorima Sportskim auto i karting savezom Srbije, pod pokroviteljstvom Opštine Sopot, ovog vikenda organizovao je auto trku na brdskim stazama “Nagrada Sopota 2020”.

Članovi Automobilskog sportskog kluba “Hajduk Veljko” iz Negotina na brskim trkama “Nagrada Sopota 2020” ovog vikenda ostvarili su zapažene rezultate.

Na stazi Manastir Tresije, dugoj 2.005 metara, na delu puta Kosmaj (Rogača) – Mladenovac, u klasi jedan Marko Mitić zauzeo je treće mesto, a u klasi pet Nenad Stanojević drugo.  U klasi pet je Negotinac Srđan Đorđević, vozeći za ASU AS Zaječar bio peti.

U veoma jakoj konkurenciji Igor Morarević osvojio je četvrto mesto u klasi šest, kao i Vladimir Đurić u klasi sedam.

U klasi osam Dragan Giga Balačikić osvojio je drugo mesto.

“Konkurencija je bila veoma jaka, ukupno je bilo 67 takmičara. Generalno smo zadovoljni, imali smo dosta kvarova i pehova, ali smo ipak trku svi završili, što je najbitnije”, kaže za NG Portal, Dragan Balačikić.

Auto klub „Rally“ iz Beograda je, inače, ovog vikenda na Kosmaju organizovao brdsku trku koja se bodovala za Šampionat Srbije, kao i Super driver koji se boduje za Kup Sportskog auto i karting savez Srbije (SAKSS).

Članovi ASK “Hajduk Veljko” ovih dana pripremaju se i za kružnu trku “Nagrada Beograda 2020 – Memorijal Mirko Butulija”, koja će na stazi Ušće biti održana od 11. do 13. septembra.