Naslovna Sport Negotinske zlatne košarkašice prvakinje Kvalitetne lige

Negotinske zlatne košarkašice prvakinje Kvalitetne lige

543
0

Negotinske košarkašice su osvojile prvo mesto u Kvalitetnoj ligi i plasirale se na finale klupskog državnog prvenstva u košarci.

Šampionke sa trenerom Dušanom Mandićem, fotografija: KK „Hajduk Veljko“

Da je nemoguće moguće i da treba verovati u snove koji se ostvaruju ako si iskreno posvećen pokazale su naše mlade košarkašice negotinskog “Hajduk Veljka” koje će boje svog kluba i Negotina ponosno braniti u borbi za titulu prvaka Srbije.

“Ovih 15 ratnica me je učinilo najponosnijim trenerom na svetu. To je prvo što želim da istaknem. Devojke su na treninzima radile pažljivo, koncentrisano, sa puno ljubavi i to je kod mene izazvalo reakciju da radim maksimalno posvećeno i požrtvovano. Prelepo je kada u ekipi imate igrače koji već godinama nemaju propušten trening. Ta njihova doza ozbiljnosti i razumevanje šta je jedini put ka napretku i uspehu mi je dosta olakšala posao i neizmerno sam im zahvalan na takvom pristupu i saradnji i ovim putem im još jednom zahvaljujem i čestitam na svemu sto su postigle”, ponosan je Dušan Mandić, trener naših sjajnih “Hajdučica”.

fotografija: KK „Hajduk Veljko“

Negotinske košarkašice su dominirale od samog starta Kvalitetne lige istočne i južne Srbije. Na putu ka najvećem klupskog uspehu pred našim šampionkama “pale” su mnoge ekipe. Čak i u trenucima kad je bilo teško, nisu se dale.

“Na početku sezone cilj je bio da se sa ovim devojčicama kroz utakmice u svojoj uzrasnoj kategoriji i minutima koje velika većina njih skuplja u seniorskom timu u okviru Druge savezne ženske lige stvore igračice koje će predstavljati budućnost našeg kluba i grada. Pet devojaka iz ove selekcije zabeležile su minute u seniorskim utakmicama, a Milena Trailović i Teodora Trkulja čak i u 1/8 finala kupa Srbije protiv velikog i kvalitetnog “Radivoja Koraća”, što im je bez ikakve sumnje bilo od neprocenjive dragocenosti u odlučujućim duelima za šampionsku titulu Kvalitetne lige južne i istočne Srbije. Iz tog nekog procesa stvaranja porasle su nam ambicije. Iz pobede u pobedu počeli smo da gazimo ka novom cilju, koji je za naše podneblje bio naučna fantastika. Kada su devojke postale svesne šta mogu da urade, pritisak je postao još veći. Mnogo neprospavanih noći, znoja i suza je iza nas, izdržale su sve i “bol” koju su osećale juče postala je snaga koju osećaju danas”, tako da je vredelo svake sekunde.”, dodaje Mandić.

fotografija: KK „Hajduk Veljko“

Finale klupskog državnog prvenstva u košarci, najverovatnije će biti održano u jednom od ova dva termina, 19 – 22.aprila ili od 3-6.maja.

“Na nama je sada prvo da se par dana odmorimo posle duge i naporne sezone i uživamo u ovome sto smo postigli. Nakon toga nastavićemo sa radom kako bi se protiv ekipa kaošto su Crvena Zvezda, Partizan, Korać pokazali u najboljem mogućem izdanju i sa ponosom predstavljali svoj grad i region. Nadam se da će u opštini i Sportskom savezu prepoznati trud i rad ovih devojčica i da će im omoguciti da se dobro pripreme i nesmetano odputuju na finale”, kaže za NG portal Dušan Mandić.