Naslovna Sport Negotinske stonoteniserke zabeležile prve pobede u Prvoj ligi

Negotinske stonoteniserke zabeležile prve pobede u Prvoj ligi

176
0

Posle šest početnih poraza, negotinske stonoteniserke su u okviru Prve lige Srbije zabeležile prve pobede.

U Beočinu, na trećem po redu ligaškom turniru, odigrani su mečevi sedmog, osmog i devetog kola.

Negotinske stonoteniserke su u sedmom kolu zabeležile prvu pobedu nad ekipom Stiz Zmajeva rezultatom 4:1.  U  osmom kolu su Negotinke zabeležile i drugu pobedu, ovoga puta protiv stonoteniserki STK Ugrinovci rezultatom 4:0, ali su u devetom poražene od  ekipe STK “Spark” iz Beograda sa 4:0.

Ove dve pobede pomerile su naše stonoteniserke ispred stonoteniserki iz Ugrinovaca, koje su ostale sa jednom pobedom, i STK “Stoni” iz Niša, koja je bez pobeda.

“Sa podmlađenom ekipom nismo ni ušli u prvenstvo sa velikim ambicijama, osim da ove sezone opstanemo u Ligi i da mlade igračice stiču neophodno iskustvo. Pogotovo što je ove sezone Prva liga mnogo jača, jer u mnogim ekipama nastupaju rumunske i bugarske internacionalke, kao i igračice koje su nastupale u Super ligi ili su dugo godina u Prvoj ligi. Postoji četiri-pet ekipa koje su po snazi približne našoj i sa kojima ćemo voditi borbu za opstanak. Mnogo zavisi i od zimskog prelaznog roka i ambicija drugih ekipa. U želji za opstankom verovatno će se pojačavati. Mi ne planiramo pojačanja. Ostaćemo sa našim mladim igračicama, pa šta bude. Ako zadržimo prvoligaški status, imaćemo više iskustva za jednu sezonu pa će im biti lakše sledeće”, kaže Slobodan Miljković, trener STK “Hajduk Veljko”.

Na sledećem turniru odigraće se 10. i 11. kolo, gde će se negotinske stonoteniserke sastati sa ekipom Stonoteniskog kluba “Lužnica”, odnosno STK “Stoni” iz Niša.

“U naredna dva kola sastajemo se sa ekipom STK “Lužnica”, koja je prva na tabeli i za koju nastupa naša Luna Jovanović i gde smo autsajderi. Pobedu očekujemo protiv ekipe STK “Stoni” u 11. kolu, koja je bez bodova i poslednja na tabeli”, dodaje Miljković.