Naslovna Sport Negotinske stonoteniserke dominantne na „Zlatnom reketu“ u Jagodini

Negotinske stonoteniserke dominantne na „Zlatnom reketu“ u Jagodini

398
0

Negotinske stonoteniserke, članice STK “Hajduk Veljko” ove subote u Jagodini na “Zlatnom reketu”, turniru u svim kategorijama, osvojile su značajna priznanja.

U kategoriji mlađih kadetkinja trijumfovala Ana Jović; Foto: Igor Gerginović

Ana Jović iz STK “Hajduk Veljko” ubedljivo je u kategoriji mlađih kadetkinja osvojila prvo  mesto pobedivsi u finalu Jelenu Aksentijević iz STK “Spark” iz Beograda.

Neda Gerginović prva u kategoriji kadetkinja; Foto: I.Gerginović

Prvo mesto osvojila je i Neda Gerginović u kategoriji kadetkinja koja je u finalu savladala klupsku drugaricu Lanu Jovanović. Mia Gerginović je osvojila treće mesto nakon što ju je u polufinalu savladala sestra Neda.

Mia Gerginović najbolja u kategoriji juniorki; Foto: I.Gerginović

Ove tri Negotinke oprobale su se i u kategoriji juniorki i bez izgubljenog meca, osim u međusobnim susretima, podelile prva tri mesta. Ovoga puta na pobednički tron se popela Mia Gerginović koja je u finalu savladala Lanu Jovanović, koja je osvojila tako svoje drugo srebro, dok je Neda Gerginović sa Jelenom Gudurić iz STR “Jedinstvo” iz Užica u kategoriji juniorki podelila treće mesto.

Nikolini Žikić drugo mesto u kategoriji mini kadetkinja; Foto: I.Gerginović

Naše stonoteniserke bile su uspešne i u kategoriji mini kadetkinja, do 10 godina starosti. Nikolina Žikić, članica STK “Hajduk Veljko” osvojila je drugo mesto, odmah iza Lene Savičić iz STK Ugrinovci, a na trećoj poziciji su se našle Mara Žikić iz negotinskog tima, koja je osvojila i specijalnu nagradu kao najmlađa učesnica turnira i Marija Marić iz Ugrinovaca.

“Početkom oktobra startuje Prva liga Srbije i u beogradskom Sportskom centru Kovilovo stonoteniserke će za dva dana odigrati tri utakmice sa ekipama STK Vršac, STK “Rapid” iz Nikolinaca i STK “Tikvara” iz Bačke Palanke. Stonoteniseri, zadnjeg vikenda septembra, u okviru Druge lige  prvo kolo igraju u Babušnici protiv “Lužnice”. Dok će se stonoteniseri boriti za opstanak, stonoteniserke se svrstavaju u red ekipa koje ce se boriti za gornji deo tabele”, kaže Slobodan Miljković, trener STK “Hajduk Veljko”.