Naslovna Društvo COVID-19 Negotinske škole od 27. septembra i dalje u neposrednoj nastavi

Negotinske škole od 27. septembra i dalje u neposrednoj nastavi

580
0

Na osnovu odluke Tima za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola, negotinske osnovne i srednje škole radiće i dalje po prvom modelu organizacije nastave.

Ilustracija, pixabay.com

Tim za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola objavio je najnoviji spisak gradova i opština u kojima će biti primenjivan drugi model organizacije nastave za učenike sedmog i osmog razreda kao i prelazak na onlajn nastavu.

Po odluci Tima škole u opštini Negotin će i dalje raditi po prvom modelu odnosno u neposrednoj nastavi.

Ove odluke su donete nakon analize epidemiološke situacije za svaku lokalnu samoupravu ponaosob, što podrazumeva da je sagledan broj obolelih učenika i nastavnika u jednoj školi, kao i broj odeljenja koja su prešla na treći model nastave, odnosno na onlajn nastavu.

Po uputstvima i preporukama koje je dao Tim roditelji su u obavezi da obaveste školu ako je dete inficirano virusom SARR-CoV-2. Ukoliko se u odeljenju sa 16 ili manje učenika pojave dva ili više slučajeva infekcije, odeljenje prelazi na treći model u trajanju od deset kalendarskih dana i važi samo za to odeljenje. Ako odeljenje ima 17 i više učenika, nakon pojave najmanje dva obolela učenika, grupa se deli na dva dela i rad se nastavlja po kombinovanom modelu rada.

Iz Ministarstva prosvete je ovih dana stigla i informacija da će mera za prelazak na onlajn i kombinovanu nastavu, koje su do sada važile samo za učenike od petog do osmog razreda osnovnih škola i za srednjoškolce, ubuduće važiti i za najmlađe osnovce.

Roditelji u ovoj školskoj godini više nemaju pravo izbora da li će decu slati u školu ili ne, već onlajn učenje  mogu da zatraže samo na osnovu preporuke lekara.