Naslovna Sport Negotinske rukometašice zabeležile važnu pobedu

Negotinske rukometašice zabeležile važnu pobedu

663
0

Negotinsko Žensko rukometno udruženje “Hajduk Veljko” zabeležilo je ovog vikenda važnu pobedu nad ekipom ARIF Osice iz Knjaževca.

U 9. kolu Prve lige Istok grupa B izabranice Marije Lazić i Srđana Radovanovića pobedile su knjaževačke “Osice” sa 22:21, poluvreme 12:7.

U veoma uzbudljivom meču, u kojem su Negotinke praktično od prvih minuta igre diktirale tempo posebno se istakla Mina Petrović, koja je ove sezone došla iz Bora i koja igra na dvojnu registraciju, ali i Anja Njeguričić na levom krilu i Nadežda Bogdanović koja boje “Hajduk Veljka” brani od početka ove sezone kada je došla iz Jagodine.

Mina Popović je sa 10 golova proglašena i za igrača utakmice. U redovima protivničke ekipe posebno su se istakle Anastasija Bogdanović sa šest i Milica Kočić sa pet pogodaka.

Ovom je pobedom ekipa ŽRU “Hajduk Veljko” napredovala na tabeli, pa je sada četvrtoplasirana sa osam bodova. Piroćanke su prve sa 18, “Remediana” iz Bele Palanke druga sa 14, dok knjaževačke “Osice” imaju 11 bodova.

Negotinske rukometašice konsolidovanom igrom, u svom standardnom sastavu, imaju šanse da u naredne dve utakmice poboljšaju skor na tabeli.

U narednom kolu,  Negotinke putuju u Boljevac na duel rukometašicama “Rtnja” koje, iako zauzimaju šesto mesto na tabeli, slove za ekipu koja lako može da preokrene rezultat u svoju korist.