Naslovna Sport Negotinske rukometašice nastavile prvenstvo

Negotinske rukometašice nastavile prvenstvo

216
0

Ovog vikenda počeo je prolećni deo šampionata Prve rukometne lige Istok za žene. Negotinske rukometašice poražene.

Ilustracija, pixabay.,com

Rukometašice „Hajduk Veljka“, članice Prve rukometne lige Istok, grupa B ovog vikenda poražene su na domaćem terenu od druge ekipe RTB Bor rezultatom 21:29, poluvreme 9:17.

Iako su nastupile srčano i sa puno entuzijazma Negotinke nisu uspele da izdrže tempo drugoplasiranih rukometašica RTB Bor 2 koje su neprestano povećavale razliku, ali su u drugom poluvremenu uspele da koliko toliko nadoknade propušteno i približe se protivnicama.

U redovima negotinskog tima prednjačile su Anja Lilić sa sedam golova, Jelena Balević sa pet i Anđela Stanimirović i Ana Njeguričić sa po tri, dok su se u redovima RTB Bor 2 istakle: Natalija Jonović sa sedam golova, Katarina Jakovljević sa pet koja je proglašena i za najbolju, kao i Sabina Šerifi i Jelena Stankovića sa po četiri gola.

Izabranice Marije Lazić i i Miloša Lapadatovića trenutno su pete na tabeli sa tri boda, koliko imaju i rukometašice boljevačkog „Rtnja“.  U narednom kolu naša ekipa je slobodna.

Mlađe kategorije ŽRU “Hajduk Veljko” su ovog vikenda učestvovale na turniru Mini lige koji u Boru, koji se organizuje sa ciljem popularizacije ovog sporta.  Negotinski “Hajduk Veljko” će biti domaćin narednog turnira Mini lige koji će u Hali sportova u našem gradu biti održan 3. aprila.