Naslovna Događaji Negotinske recitatorke najbolje na Okružnoj smotri

Negotinske recitatorke najbolje na Okružnoj smotri

762
0

Negotinski recitatori trijumfovali su na Okružnoj smotri „Pesniče naroda mog“, koja je danas u Domu kulture “Stevan Mokranjac” okupila pobednike opštinskih smotri iz Negotina i Bora.

Negotinke, Marija Šamić, učenica Negotinske gimnazije, Jovana Lekić iz OŠ „Vuk Кaradžić“ i Anja Tričković iz OŠ „Vera Radosavljević“ predstavljaće Borski okrug na Republičkoj smotri recitatora „Pesniče naroda mog“ u Valjevu, budući da su u konkurenciji 22 najbolja recitatora iz Negotina i Bora, osvojile prva mesta u starijem, srednjem i mlađem uzrastu na Okružnoj smotri održanoj u Negotinu.

Mina Radivojević iz negotinske OŠ „Vera Radosavljević“ zaslužila je drugo mesto u mlađem uzrastu, a treće Кristina Blagojević iz OŠ „Branko Radičević“ iz Bora.

Pohvaljena je Кristina Trailović iz OŠ “Pavle Ilić Veljko“ iz Prahova.

U srednjem uzrastu drugo mesto osvojila je Milica Jevremović iz negotinske OŠ „Branko Radičević“, treće Sara Mladenović iz OŠ „3. oktobar“ iz Bora, dok je pohvala pripala Anđeliji Milkovski, takođe iz borske OŠ „3. oktobar“.

Odlukom žirija, drugo mesto u starijoj kategoriji dodeljeno je Jovani Živković, učenici Ekonomsko-trgovinske škole iz Bora, treće Milici Micić, učenici Negotinske gimnazije.

Četvrtu poziciju zaslužila je Martina Neziri iz Negotinske gimnazije, a petu Danilo Vasilić iz Mašinsko-elektrotehničke škole u Bor. Pohvaljena je Boranka Milica Begović iz Gimnazije „Bora Stanković“.

Nadmetanje u govoru na Okružnoj smotri u Negotinu pratio je žiri u sastavu: Mr Verica Rakonjac Pavlović, profesor srpskog jezika i književnosti iz Beograda, dugogodišnji član opštinskih, okružnih i republičkih takmičenja „Pesniče naroda mog“, Predrag Grbić, glumac, dobitnik brojnih nagrada u svojoj oblasti i Miroslav Stojmenović, profesor srpskog jezika i književnosti iz Zaječara, jedan od evaluatora udžbenika iz srpskog jezika.

Prvonagrađenim recitatorima, kao dar, knjige je uručio Milorad Grbović, direktor Narodne biblioteke „Dositej Novaković“ iz Negotina. Suorganizator Okružne smote je Dom kulture „Stevan Mokranjac“, a pokrovitelj Opština Negotin.