Naslovna Sport Negotinske košarkašice sa svim selekcijama na takmičenjima

Negotinske košarkašice sa svim selekcijama na takmičenjima

377
0

Prvi put od osnivanja, davne 1974.godine, Košarkaški klub “Hajduk Veljko” sa svojim ženskim pogonom prijavio je takmičenje svih selekcija, što je retkost za veliki broj klubova u zemlji.

Negotinski Košarkaški klub “Hajduk Veljko” u sezoni 2021/2022.  takmičiće se sa šest ženskih ekipa. Boje Negotina i “Hajduk Veljka” ove sezone u ženskoj košarci braniće seniorke, juniorke 2003/2004, kadetkinje 2005/2006, pionirke 2007/2008, mlađe pionirke 2009/2010 i Škola košarke 2011. i mlađe.

“Ovo sigurno nije došlo preko noći. Godinama unazad, po određenom planu i programu Košarkaški klub stvara i školuje bazu svojih igračica, ulaže u njih na neki drugačiji način u kome je sistem, odnos prema treningu, poštovanje školskih obaveza, vaspitanje dece i poštovanje porodične tradicije na prvom mestu. Na početku našeg petogodišnjeg ciklusa razvoja kluba znali smo da velika finansijska ulaganja u seniorske timove mogu odmah doneti instant rezultat, ali smo isto tako znali da je to veštacki i kratkog veka, pa smo se ipak odlučili za neki malo drugačiji put. Neko bi rekao da je to teži put, put na kome je dosta rada, suza i znoja, ali put koji je svakako sa ove tačke gledišta sada neuporedivo lepši i dugoročniji, put koji nam otvara neku sigurnost”, kaže za NG Portal Dušan Mandić, trener negotinskog KK “Hajduk Veljko”.

U ovom klubu ističu da zasluge za dosadašnje rezultate pripadaju isključivo igračima, ali i njihovim roditeljima koji su imali poverenje u upravu.

“Zasluge za sve to pripadaju i svima ostalima koji su puno pomogli u funkcionisanju i radu kluba, počevši od bivčih igrača, preko trenera, navijača, pa sve do ljudi iz Saveza, direktora škola i naše lokalne samouprave. Ponosni smo na našu decu zbog koje se ime našeg malog kluba i grad izgovara sa velikim poštovanjem i što smo zbog njih uspeli da ucrtamo svoje mesto na košarkaškoj mapi”, dodaje Mandić.

U sezoni 2021/2022. seniorke će igrati po kvalitetu  u trećem rangu takmičenja, odmah ispod saveznog ranga i boriće se sa znatno iskusnijim timovima od sebe poput “Radničkog” iz Kragujevca, niškog “Studenta”, Smedereva, Kruševca, Leskovca, Paraćina i drugih. Juniorke, pionirke i mlađe pionirke igrače Kvalitetne lige istočne i južne Srbije, a Škola košarke Minibasket festivale.

“Ono za šta se naše kadetkinje spremaju još od 20. jula kada se krenulo sa pripremama, a što uskoro počinje su kvalifikacije za Jedinstvenu žensku ligu Srbije i ako Bog da da se uspešno završe i plasiramo među 12 najboljih u Srbiji, onda slobodno možemo da kažemo da je to neka kruna našeg dosadašnjeg rada, postojanja i posvećenosti ženskoj košarci.”

Košarkaški klub “Hajduk Veljko” će se takođe takmičiti i sa muškim selekcijama koje će činiti Školica košarke 2011. godišta i mlađi, zatim mlađi pioniri 2009/2010, pioniri 2007/2008, dok će dečaci rođeni od 2003. do 2006.  formirati Juniorsku ekipu i ona će nakon svog takmičenja, uz par starijih igrača biti okosnica prvog tima koji će se ove sezone takmičiti u Letnjoj seniorskoj ligi.

“Sve u svemu u takmičarskoj 2021/2022. godini očekuje nas ukupno 11 selekcija našeg kluba i nadamo se puno dobre košarke. Za sve nove polaznike upis će biti utorkom i četvrtkom u sali Osnovne škole “Branko Radičević” od 19 časova lično ili na telefon 060/541 777 8”, dodaje trener KK “Hajduk Veljko”, Dušan Mandić.