Naslovna Sport Negotinske “Hajdučice” poražene u drugom kolu Kadetske lige Srbije

Negotinske “Hajdučice” poražene u drugom kolu Kadetske lige Srbije

314
0

Košarkašice “Hajduk Veljka” poražene su u drugom kolu ženske Kadetske lige Srbije od ekipe “Sistem 2000” iz Smederevske Palanke sa 55:64.

Negotinske “Hajdučice” dale su sve od sebe da u duelu koji je napunio ovdašnju Halu sportova pokažu da im je mesto među najboljima u Srbiji. Energične i srčane do samog kraja, bilo da su napadale ili branile rezultat, ove devojčice su i potvrdile renome koji uživaju u srpskoj košarci.

“Hajdučice” su bolje otvorile meč i na poluvreme su otišle sa prednošću od 20 poena, 37:17 da bi se u nastavku devojke iz ekipe “Sistem 2000” trgle i furioznom serijom 32: 2 došle do pobede. Konačan rezultat bio je 55:64, po četvrtinama 19:10, 18:7, 14:18 i 4:29.

“Čestitam “Sistemu” na pobedi. Moja ekipa nije uspela da na najbolji način zatvori već dobijenu utakmicu, prerano smo počeli da slavimo misleći da će se gošće same pobediti i kada u poslednjoj četvrtini postignete samo četiri poena, pri čemu promašite gomilu otvorenih šuteva, a primite 29 poena vrlo je teško dobiti bilo koga. Ovo nam je samo pokazatelj da je ovo viši nivo košarke nego onaj na kome smo mi trenutno, da moramo još da učimo jer se iskustvo stiče vremenom baš kroz ovakve stvari. Svojim devojkama želim da izvuku pouke iz ovoga, podignu glavu i pokažu jedinstvo sada kada nije sve sjajno. Koristim priliku da se zahvalim publici koja je došla u velikom broju, da ih zamolim da i nadalje budu vetar u leđa ovim mladim devojkama kojima će ovo biti istovremeno i škola sporta i škola priprema za život”, ističe Dušan Mandić, trener negotinskog KK “Hajduk Veljko”.

U narednom kolu Triglav Kvalitetne lige Srbije negotinske košarkašice gostuju ekipi “Vojvodine” u Novom Sadu. Utakmica se igra u subotu 6. novembra.