Naslovna Obrazovanje Negotinske gimnazijalke vicešampionke na Državnom školskom prvenstvu u stonom tenisu

Negotinske gimnazijalke vicešampionke na Državnom školskom prvenstvu u stonom tenisu

841
0

Državno školsko prvenstvo u stonom tenisu održano je u Sokobanji. Boje negotinskog stonog tenisa u kategoriji osnovnih škola branile su “Vera Radosavljević” u ženskoj i “Vuk Karadžić” u muškoj konkurenciji, a u kategoriji srednjoškolaca ženska selekcija Negotinske gimnazije.

Ženska selekcija Negotinske gimnazije u sastavu: Luna Jovanović, Jelena Popović i Anja Pavlović osvojile su na Državnom školskom prvenstvu u stonom tenisu drugo mesto i srebrnu medalju u kategoriji srednjoškolki.

Negotinske gimnazijalke, vođene trenerom Vladimirom Lazićem, u veoma jakoj konkurenciji naprosto su dominirale, a u finalu su sa 2:0 zaustavile bliznakinje Lenka i Sofija Nikolić iz Smedereva.

“Naša gimnazija ne pamti ovakav uspeh. Još prepričavamo kako je sve izgledalo, prosto neverovatno, ali su devojke bile skoncentrisane i borbene”, kaže Vladimir Lazić.

Organizator ovogodišnjeg Državnog školskog prvenstva u stonom tenisu bili su Sportski centar „Podina”, Osnovna škola „Mitropolit Mihailo” i Srednja škola „Branislav Nušić” uz podršku opštine Sokobanja.

Na ovogodišnjem Državnom školskom prvenstvu, u konkurenciji skoro 300 stonotenisera i stonoteniserki, pored ekipe Negotinske gimnazije, takmičili su se ekipno i pojedinačno i učenici negotinskih osnovnih škola “Vera Radosavljević” u ženskoj i “Vuk Karadžić” u muškoj konkurenciji u sastavu: Dušan Katalinić, Predrag i Nikola Mihajlović sa trenerom Igorom Stojkovićem, kao i učenici iz Кnjaževca, Sokobanje i Bora.

U pojedinačnoj konkurenciji veliki uspeh postigla je i Mia Gerginović, učenica sedmog razreda OŠ “Vera Radosavljević” koja je osvojila četvrto mesto, dok je ekipa ove škole u sastavu: Mia i Neda Gerginović i Ana Jović u ukupnom plasmanu bila deseta.