Naslovna Sport Negotinske gimnastičarke uspešne u Pirotu: Zlato i plasman na Državno takmičenje

Negotinske gimnastičarke uspešne u Pirotu: Zlato i plasman na Državno takmičenje

770
0

U Pirotu je ove subote održano takmičenje drugog kola regiona Jugoistok u gimnastici na kojem su učestvovale i negotinske gimnastičarke.

Zlatna medalja prvoj ekipi; Foto: GK „Hajduk Veljko“

Članice Gimnastičkog kluba “Hajduk Veljko”, pod mentorskim vođstvom Ane Ranđelović, ostvarile su u Pirotu sjajne rezultate. Boje negotinskog kluba branilo je 14 takmičarki u dve kategorije.

U konkurenciji od 12 ekipa, u prvoj kategoriji, negotinske takmičarke: Teodora Milojković, Кristina Blagojević, Tara Čičković, Emilija Tomić i Maša Đorđević osvojile su zlatnu medalju i plasman na Državno prvensto, koje će biti održano u decembru.

Svojim kvalitetom izdvojala se i druga ekipa negotinskog Gimnastičkog kluba “Hajduk Veljko” za koju su nastupale debitantkinje : Lena Aleksov, Vanja Janković, Andrea Trujanović, Mina Đorđević i Lea Marinović, koje su za svoj nastup dobile pohvalu.

Foto: GK „Hajduk Veljko“

U starijoj konkurenciji nastupile su: Lena Aritonović, Teodora Milenković i Nikolina Jevrić i u ukupnom plasmanu zauzele su visoko šesto mesto.

Pojedinačno su se posebno istakle: Maša Đorđević koja je u ukupnom plasmanu bila četvrta i Emilija Tomić koja je bila petoplasirana.

Negotinska gimnastika je time, još jednog potvrdila svoj kvalitet i zalaganje za razvoj ovog sporta i ponovo se, zasluženo, našla na tronu, a već ovog vikenda ih očekuju i takmičenja u Kostolcu i Kruševcu.