Naslovna Sport Negotinske gimnastičarke uspešne na takmičenju u Nišu

Negotinske gimnastičarke uspešne na takmičenju u Nišu

516
0

Negotinske gimnastičarke, članice Gimnastičkog kluba ”Hajduk Veljko” nadmetale su se u drugom kolu C programa regiona koji je održan u Nišu poslednjeg oktobarskog dana.

Foto: GK „Hajduk Veljko“

Drugo kolo C programa u organizaciji Gimnastičkog saveza jugoistočne Srbije okupilo je u Nišu više od 100 takmičarki iz svih gradova i opština regiona.

Boje negotinskog Gimnastičkog kluba “Hajduk Veljko” branilo je 11 takmičarki u tri uzrasne kategorije.

Najmlađa takmičarska selekcija osvojila je šesto mesto u ukupnom plasmanu i treće i sedmo u pojedinačnom

U prvoj kategoriji, koja podrazumeva učesnike od prvog do četvrtog razreda, za negotinski GK “Hajduk Veljko” nastupile su: Kristina Blagojević, Maša Đorđević i Teodora Milojković kao debitantkinje i malo iskusnije takmičarke Helena Kovačević i Anja Dimitrijević.

Helena je u pojedinačnom plasmanu osvojila treće mesto, a Anja sedmo, a u ekipnom plasmanu ova selekcija je osvojila šesto mesto.

GK „Hajduk Veljko“, Selekcija druge uzrasne kategorije

Šesto mesto osvojile su i takmičarke: Dunja Pejić, Mina Strainović, debitantkinja Iva Stanisavljević, kao i Lea Pacić i Nađa Milivojević, koje su se nadmetale u drugoj kategoriji (peti i šesti razred).

U trećoj kategoriji, u kojoj se takmiče učenice sedmog i osmog razreda, Marta Đurković zauzela je visoko četvrto mesto.

Marta je sebi dala šansu posle duže pauze i po rečima trenera Ilije Pantovića i Ane Ranđelović koja je ispred negotinskog kluba bila predstavnik sudija, odradila na takmičenju sve vežbe kvalitetno uz neznatne greške, ali je u veoma jakoj kategoriji ostala bez medalje.

“Ponosni smo jer se radi o devojčicama koje su imale godinu, dve pauze u takmičenjima i radujemo se što su ponovno deo naše ekipe, takmiče se i nastavljaju sa radom ka boljim narednim rezultatima. Mi nastavljamo i dalje da radimo sa svim ovim selekcijama, kao i sa najmlađima. U toku je selektiranje novih polaznika. Zainteresovani da budu deo našeg tima mogu da nam se jave ponedeljkom, sredom i petkom u maloj sali Osnovne škole “Branko Radičević” od 18 časova”, kaže Ana Ranđelović, osnivač i trener GK “Hajduk Veljko”.