Naslovna Sport Negotinske gimnastičarke uspešne na Državnom takmičenju

Negotinske gimnastičarke uspešne na Državnom takmičenju

654
0

Najmlađe takmičarke Gimnastičkog kluba “Hajduk Veljko” sa Državnog takmičenja Pionirske lige Srbije, proteklog vikenda, vratile se sa osvojenim četvrtim mestom u A programu.

U jakoj konkurenciji mladih gimnastičarki, na kojoj su nastupile najbolje takmičarke iz Beograda, Novog Sada, Niša, Kruševca, Kostolca, Subotice, negotinske pionirke koje su se takmičile u A programu osvojile su četvrto mesto.

Na ovo prestižno državno odmeravanje snaga na spravama i parteru mlade Negotinke: Anđela Blagojević, Tea Pacić, Sofija Dinkić, Maša Marinović i Sara Antić našle su se kao drugoplasirane ispred Gimnastičkog saveza Jugoistočne Srbije izborivši plasman za finale koje je održano proteklog vikenda u Kostolcu.

“U izuzetno jakoj konkurenciji bila nam je čast da u ovim teškim vremenima za dečiji sport sačuvamo takmičarke, da i dalje ostanu u sportu, nastave da vežbaju u teškim uslovima i budu motivisane za dalje napredovanje. Kao trener izuzetno sam ponosna na timski rad u klubu, na sjajnoj energiji koja vlada, gde ulažemo maksimalne napore u što bolji kvalitet rada sa decom”, ističe Ana Ranđelović, trener i predsednik negotinskog Gimnastičkog kluba “Hajduk Veljko”.

Ovu takmičarsku sezonu, obeležile su svojim nastupima Maša Marinović, osvojivši  sedmo mesto na parteru, a osmo mesto u preskoku. Sara Antić je sezonu završila sa osvojenim  osmim mestom na parteru a isti plasma imala je i nakon nastupa na gredi, dok je u preskoku bila sedma.

“Važno je napomenuti da deca u klubu zaslužuju bolje uslove rada i treniranja i verujemo da će u narednom periodu grad klubu pružiti bolje uslove, profesionalne sprave i sopstveni prostor kako bi se treninzi odvijali u boljim uslovima”, kaže Ana Ranđelović.

Negotinske mlade gimnastičarke na kraju sezone očekuje još jedno takmičenje. Novi Sad će 5. decembra ugostiti takmičarke u novoj disciplini, aerobnoj gimnastici gde će se Negotinke nadmetati prvi put.