Naslovna Sport Negotinske gimnastičarke uspešne i kao takmičarke i kao domaćini

Negotinske gimnastičarke uspešne i kao takmičarke i kao domaćini

520
0

Protekli vikend bio je uspešan za mlade negotinske gimnastičarke. Na visini zadatka su bile u takmičarskom delu ali i organizacionom kao pravi domaćini.

Gimnastički klub “Hajduk Veljko” bio je proteklog vikenda domaćin takmičenja drugog kola C programa za devojčice koji je u fiskulturnoj sali Osnovne škole “Branko Radičević” okupio 10 ekipa iz jugoistočnog regiona. Mlade nade gimnastičarke  nadmetale su se u četiri kategorije.

Pred domaćom publikom predstavilo se osam  negotinskih takmičarki u tri kategorije. U najmlađoj kategoriji pionirki od prvog do četvrtog razreda nadmetale su se Kristina Blagojević, Nikolina Jevrić, Emilija Tomić, Maša Đorđević i Helena Kovačević koje su svojim sjajnim nastupima ponovile uspeh prethodnog kola i  okitile se zlatom u ekipnom plasmanu na pobedničkom postolju.

U pojedinačnoj konkurenciji istakle su se Helena Kovačević kao prvoplasirana koja se okitila zlatkom medaljom i Maša Đorđević koja je kao trećeplasirana osvojila bronzanu medalju. Svojim nastupom zadivile su publiku i zasluženo odnele pobedu među 45 najboljih gimnastičarki iz regiona.

U kategoriji petog i šestog i razreda predstavile su se Lea Pacić i Teodora Milenković, koje su ostale bez plasmana, ali su u odnosu na prethodni nastup napredovale što im je donelo lični uspeh i dalju motivaciju za takmičenja.

Među starijim pionirkama je negotinska najtrofejnija takmičarka, srebrna devojka, Marta Đurković koja se nakon duže pauze vratila na teren i iskusno odradila sjajno takmičenje i time dala podstrek mlađim takmičarkama u nastupu i motivaciju za borbu u narednoj godini.

Prvoplasirane devojčice u C programu, koje su stekle su  uslov za nadmetanje na Državnom takmičenju nakon dva kola, takmičiće se  krajem novembra i svoje snage odmeriti sa gimnastičarkama iz devet najboljih ekipa Srbije.

Negotinske gimnastičarke ovog vikenda čekaju dva dodatna takmičenja u Kostolcu i Kruševcu u A i B programu.