Naslovna Sport Negotinske gimnastičarke se plasirale na Državno prvenstvo Pionirske lige Srbije

Negotinske gimnastičarke se plasirale na Državno prvenstvo Pionirske lige Srbije

857
0

Drugo regionalno kolo Pionirske lige, održano proteklog vikenda, donelo je negotinskim gimnastičarkama srebrnu medalju i plasman na Državno prvenstvo Pionirske lige Srbije.

Foto: Gimnastički klub „Hajduk Veljko“

Takmičarke negotinskog Gimnastičkog kluba „Hajduk Veljko“ proteklog vikenda imale su uspešan nastup u drugom regionalnom kolu Pionirske lige u Kruševcu.

Sa nastupa su se vratile okićene srebrom i plasmanom na Državno prvenstvo Pionirske lige Srbije  koje će 14. novembra biti održano u Kostolcu. Devojčica su ponele srebro sa nastupa i ovih dana: Mia Popović, Lena Aritonović, Lena Roškić, Sara Antić i Maša Marinović sa svojim trenerima Milanom Stankovićem i Anom Ranđelović ubrzano rade na pripremama za najveće gimnastičko takmičenje u zemlji.

„Takmičarke su pokazale bolju i jaču spremnost ka boljim rezultatima i okitile se srebrom u ekipnom plasmanu. U konačnom plasmanu sabiranjem kola Gimnastički klub „Hajduk Veljko“ osvojio je srebrnu medalju i kao drugoplasirana ekipa izborio plasman za Državno takmičenje“, kaže za NG Portal osnivač i trener Gimnastičkog kluba „Hajduk Veljko“, Ana Ranđelović.

U pojedinačnom plasmanu na proteklom takmičenju Lena Roškić je u višeboju na samo korak do medalje osvojila je visoko četvrto mesto, dok je Mia Popović u pojedinačnom plasmanu bila peta, a Sara Antić, deveta. Svoj debi u Kruševcu imale su devetogodišnje Negotinke Helena Kovačević i Anja Milivojević.

„Ponosni smo što smo uprkos teškoj situaciji, malom broju treninga i ograničenim mogućnostima treniranja i uslovima za rad, pokazali zajedno sa decom da nema mesta zastoju. Postoji jaka želja, motivacija i to nas vodi da hrabro koračamo ka boljim rezultatima  što naravno produbljuje želju za stvaranjem dobrog temelja za sledeće generacije. Težićemo da u narednom periodu, uz podršku lokalne samouprave i Sportskog saveza opštine Negotin kao i podršku poštovaoca našeg rada stvorimo još bolje i kvalitetnije uslove za rad  naših devojčica“, ističe Ana Ranđelović, koja ne krije radost i ponos svojim takmičarkama koje će na Državnom takmičenju predstavljati boje svog kluba i Negotina.