Naslovna Sport Negotinske gimnastičarke se okitile zlatom

Negotinske gimnastičarke se okitile zlatom

635
0

Sa takmičenja prvog kola C programa Gimnastičkog saveza jugoistočne Srbije Negotinke donele dva zlata sa ekipnog i pojedinačnog nastupa.

U nedelju je u Pirotu održano takmičenje prvog kola C programa Gimnastičkog saveza jugoistočne Srbije koje je okupilo osam ekipa iz regiona i više od 40 mladih gimnastičarki koje su se borile u pojedinačnoj konkurenciji.

Mlada debitantska ekipa pionirki, uzrasta od prvog do četvrtog razreda koju čine: Maša Đorđević, Kristina Blagojević, Teodora Milojković, Nikolina Jevrić i Emilija Tomić okitile su se zlatnim medaljama a svom klubu kao prvakinje donele i pehar.

Već iskusna takmičarka u ovoj kategoriji Helena Kovačević, u konkurenciji od 41 takmičarke, ponela je zlatnu medalju u pojedinačnoj konkurenciji.

U kategoriji starijih pionirki od petog do osmog razreda takmičarke: Lea Pacić, Mina Strainović i Dunja Pejić zauzele su peto mesto.

„Verovali smo u dobru generaciju koja može da podnese pritisak, od kojih može da se očekuje da se domognu lepog rezultata kako za sebe tako i za ekipu. Jako smo zadovoljni njihovom hrabrošću, željom da postignu odlične rezultate, odrade svoje nastupe sa preciznošću, uvežbavanjem koreografija i minimum grešaka na svakoj spravi“, kaže za NG portal Ana Ranđelović, trener.

Mladu ekipu negotinskog  „Hajduk Veljka“ je do uspeha pored Ane Ranđelović vodila i Anđela Petrović, pomoćni trener.

Veliki uspeh, Gimnastički klub „Hajduk Veljko“ obeležiće na proslavi svog osmog rođendana u petak 15. aprila od 17 sati na promotivnom treningu.