Naslovna Sport Negotinske gimnastičarke prve u Srbiji

Negotinske gimnastičarke prve u Srbiji

987
0

Teodora Trokanović, Nađa Milivojević i Marta Đurković, učenice osnovne škole „Branko Radičević“ osvojile su prvo mesto na Republičkom školskom prvenstvu u gimnastici.

Marta Đurković, Nađa Milivojević i Teodora Trokanović na pobedničkom tronu, foto: GK „Hajduk Veljko“

Negotinske gimnastičarke, mlade nade Gimnastičkog kluba “Hajduk Veljko” i već iskusne takmičarke, Teodora Trokanović, Nađa Milivojević i Marta Đurković, pod budnim okom mentora, nastavnika Miloša Petkovića i bukvalno su dominirale u kategoriji ekipa od prvog do četvrtog razreda.

U veoma jakoj konkurenciji od čak 39 devojčica iz sedam ekipaove tri učenice osnovne škole “Branko Radičević” pokazale su da se upornost isplati i da je škola gimnastike Gimnastičkog kluba “Hajduk Veljko” među najboljima u Srbiji.

Najviši rang školskih takmičenja, republička smotra, ove godine održana u Pirotu 27. i 28.marta, u organizaciji Saveza za školski sport Srbije, okupila je najbolje ekipe iz svih regiona naše zemlje, među kojima i višestruke šampione iz najjačih srpskih klubova.

Dodela medalja, foto: GK „Hajduk Veljko“

Zapažene uspehe na Republičkom školskom takmičenju gimnastičara ostvarile su, u pojedinačnoj konkurenciji, Iva Milivojević, iz OŠ “Branko Radičević”, u kategoriji učenika petog i šestog razreda i Anamarija Živković, učenica škole “Vuk Karadžić”, u kategotiji sedmog i osmog razreda.

Stručni žiri je njihov nastup ocenio dobrim plasmanima, i iako to nije bilo dovoljno za odličja, ostvareni rezultati su svakako među zapaženijima.

Uspeh ovih devojčica je utoliko veći ako se ima na umu da su i plasman i šampionsko odliučje rezultat timskog rada trenera GK „Hajduk Veljko“ i nastavnika fizičke kulture u školama opštine Negotin, kao i činjenice da je ovaj klub jedan od najmlađih na našim prostorima, koji od 2015. okuplja zaista impozantan broj devojčica i dečaka iz cele opštine.