Naslovna Sport Negotinske gimnastičarke ponovo na pobedničkom postolju

Negotinske gimnastičarke ponovo na pobedničkom postolju

514
0

Sa Vidovdanskog turnira iz Kruševca negotinske gimnastičarke vratile su se sa srebrnom medaljom u ekipnom nastupu, a srebrom se u pojedinačnoj konkurenciji okitila Helena Kovačević.

Ženski dečiji klub „Napredak“ iz Kruševca ugostio je proteklog vikenda gimnastičarke iz Srbije i regiona na tradicionalnom Vidovdanskom turniru. Prvi put na takmičenju su učestvovale i gimnastičarke u C kategoriji.

Negotinski gimnastički klub „Hajduk Veljko“ predstavljalo je šest devojčica u kategoriji najmlađih, do četvrtog razreda u sastavu: Emilija Tomić, Nikolina Jevrić, Maša Đorđević, Teodora Milojković, Kristina Blagojević i Helena Kovačević.

Mlade negotinske gimnastičarke su u ukupnom plasmanu ostvarile lep klupski uspeh i okitile se srebnim medaljama, izgubivši trofej od domaćina, gimnastičarki iz Kruševca za samo par bodova.

U pojedinačnoj konkurenciji Helena Kovačević je ponovo stala na pobedničko postolje. Nakon odličnog nastupa u individualnom višeboju na svim spravama, više nego zasluženo oko vrata je okačila srebrnu medalju. Jedna od medalja izmakla je odličnoj Lei Pacić koja je napravila svoj lični iskorak u nastupu.

Prvi deo takmičarske sezone je nastupom u Kruševcu za negotinske gimnastičarke završen.  Danas ih od 18 sati u dvorištu ispred hale sportova očekuje završnica ovogodišnjeg druženja i takmičenja pod nazivom „Pokaži šta znaš“.