Naslovna Sport Negotinske gimnastičarke ponovile prošlogodišnji uspeh i odbranile titulu

Negotinske gimnastičarke ponovile prošlogodišnji uspeh i odbranile titulu

541
0

Negotinski gimnastički klub „Hajduk Veljko“ odbranio je u 1. kolu C programa  za gimnastičare Jugoistočne Srbije prošlogodišnju titulu najboljih u kategoriji od prvog do četvrtog razreda.

 

Za svoj četvrti rođendan, negotinske gimnastičarke, ponovile su prošlogodišnji uspeh i odbranile titulu prvakinja Jugoistočne Srbije, na takmičenju 1.kola C programa, koji je, upravo u Negotinu okupio gimnastičarke iz čak 10 gradova Srbije.

Marta Đurković, Jelena Ilić, Mila Frunzarelović, Nina Simonovski i Dunja Pejić zablistale su u kategoriji od prvog do četvrtog razreda osvojivši u ekipnom plasmanu prvo mesto.

U istoj kategoriji, pojedinačno, Nađa Pančić imala je veoma zapažen nastup, dok su u pojedinačnoj kategoriji u višeboju Jelena Ilić i Marta Đurković osvojile drugo, odnosno treće mesto.

Naše gimnastičarke, izabranice trenera Ane Ranđelović i Milana Stankovića i čitavog tima odgovornih za razvoj gimnastike u Negotinu, pokazale su i na ovom takmičenju da su snaga na koju tek treba da se računa, pa uspeh nije izostao ni u starijoj kategoriji takmičara petog i šestog razreda, u pojedinačnom višeboju, u kojem je Una Dimitrijević osvojila drugo mesto.

“Uspeh naših devojčica je pre svega uspeh postignut timskim radom i zajedničkim snagama, a ono što je najvažnije je činjenica da su ta deca napravili veliki korak napred na sport u Negotinu“, kaže trener Ana Ranđelović, idejni tvorac Gimnastičkog kluba „Hajduk Veljko“.

U sali Osnovne škole „Branko Radičević“ u Negotinu za titulu najboljih gimnastičara Juigoistočne Srbije nadmetale su se gimnastičarke iz Bora, Zaječara, Knjaževca, Pirota, Leskovca, Prokuplja, Niša, Vlasotinca, Kruševca i grada domaćina.

Ovaj praznik gimnastike u našem gradu protekao je u najboljem raspoloženju, a na zadovoljstvo i domaćina i gostiju, i u znaku izuzetnih rezultata takmičara.

„Izuzetno mi je drago da je Negotin grad domaćin ovog takmičenja, da ima ovoliko puno dece. Mi smo tradicionalno sportski grad i uvek podržavamo ovakve manifestacije. Gimnastički klub je u prethodnom periodu pružio izuzetne rezultate na koji smo mi kao lokalna samouprava izuzetno ponosni. Ne sumnjamo da ih dobri rezultati očekuju i u narednom periodu, naravno, i uz našu pomoć“, kaže Dalibor Mašić, član Opštinskog veća zadužen za sport i omladinu.