Naslovna Projekti Negotinske gimnastičarke osvojile zlato i srebro u aerobnoj gimnastici

Negotinske gimnastičarke osvojile zlato i srebro u aerobnoj gimnastici

1089
0

Sa Državnog prvenstva u aerobnoj gimnastici mlade negotinske gimnastičarke vratile su se sa zlatnom i srebnom medaljom.

Mlade gimnastičarke negotinskog kluba „Hajduk Veljko“, Anja Milivojević i Helena Kovačević, prvi put su svoj klub i grad predstavile u Novom Sadu na Državnom takmičenju u aerobnoj gimnastici, savremenoj sportskoj grani veoma popularnoj u svetu koja je u našoj zemlji  pod okriljem Gimnastičkog saveza Srbije.

U jakoj konkurenciji već iskusnih takmičarki iz Novog Sada, Smedereva, Sombora, Niša  koje se godinama bave aerobnom gimnastikom, negotinske desetogodišnje gimnastičarke vratile su se okićene medaljama. U C kategoriji pionirki u individualnom nastupu zlato je osvojila Helena Kovačević, dok je srebrna medalja pripala Anji Milivojević.

„Mlade i talentovane gimnastičarke pokazale su svoje umeće i talenat i u ovoj grani sporta. U svom nastupu naše gimnastičarke su ostvarile izvanredan i zapažen nastup, čvrstog stava uz sjajne tehničke elemente i uvežbanost i darovitost. Pobrale su aplauze publike za prikazani program koji prati moderna muzika, sjajan ritam. Dokazale su sebi i publici da se od njih tek može očekivati veliki uspeh“, rekla je za NG Portal trener Ana Ranđelović, profesor fizičkog vaspitanja.

Anja Milivojević se bavi gimnastikom od svoje četvrte godine, a sportu koji iziskuje snagu ali i umeće Helena Kovačević je posvećena već četiri godine. Sa ovim mladim i uspešnim sportistkinjama je radila i za nastup ih pripremala, pored trenera Ane Ranđelović i Milena Čirišanović, dugogodišnji dokazani plesni igrač.

Od takmičarki se u ovoj sportskoj grani traži da pokažu složene pokrete ruku koji su usklađeni sa muzikom a nastup mora biti kreativan i dinamičan, jednom rečju, kaže Ana Ranđelović: „ To je spoj modernog plesa, aerobika i gimnastike“.

Aerobna gimnastika je nov program Gimnastičkog kluba „Hajduk Veljko“ i upis je u toku. Treninzi se održavaju, ponedeljkom, sredom i petkom od 18 sati u fiskulturnoj sali Osnovne škole „Branko Radičević“.


Objavljeni medijski sadržaj je nastao u okviru projekta “Ram za sliku Negotina 2”, koji je sufinansiran iz budžeta opštine Negotin. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.