Naslovna Sport Negotinske gimnastičarke okićene medaljama

Negotinske gimnastičarke okićene medaljama

1030
0

Uspešan vikenda za negotinske gimnastičarke koje su se u konkurenciji pionirki i kadetkinja okitile medaljama u Kostolcu i Kruševcu.

U subotu je u Kostolcu održana Pionirska liga Srbije u gimnastici na kojoj su u prvom kolu B programa nastupile i mlade gimnastičarke iz Negotina. Zlatnom medaljom okitila se ekipa pionirki Gimnastičkog kluba „Hajduk Veljko“ u sastavu: Anja Milivojević, Helena Kovačević, Mia Popović i Lena Aritonović. U pojedinačnoj konkurenciji drugo mesto osvojila je Anja Milivojević a treće Helena Kovačević.

U konkurenciji kadetkinja naša iskusna takmičaraka Nađa Milivojević ostvarila je dugoočekivani lep rezultat u pojedinačnoj konkurenciji zauzevši treće mesto pa je prva bronzana medalja sa Državnog takmičenja u B programu veliki uspeh za ovu negotinsku gimnastičarku.

Pionirska liga Srbije održana je u nedelju u Kruševcu i bila je uspešna za mlade Negotinke jer se za medalje nadmetalo devet gimnastičarki kluba „Hajduk Veljko“. Ekipa druge selekcije  zauzela je drugo mesto, odmah iza niških gimnastičarki. Srebro su osvojile: Tea Pacić, Anđela Blagojević, Sofija Dinkić, Sara Antić i Maša Marinović.

Prvu selekciju činile su debitantkinje: Ana Jovanović, Mila Vasić i Andrea Trujanović kao i nešto iskusnija Iskra Tolić koja je osvojila visoko četvrto mesto  i za samo pola boda izgubila medalju u pojedinačnoj konkurenciji. U ekipnom plasmanu prva selekcija zauzela je četvrto mesto.

Čestitamo mladim gimnastičarkama i njihovim trenerima Ani Ranđelović i Marku Petroviću.