Naslovna Sport Negotinske gimnastičarke na Državnom prvenstvu

Negotinske gimnastičarke na Državnom prvenstvu

1232
0

Gimnastičarke negotinskog GK „Hajduk Veljko“ izborile su plasman na Državno prvenstvo Pionirske lige Srbije koje će u subotu biti održano u Kostolcu.

Foto: GK „Hajduk Veljko“

Nakon drugog kola Pionirske lige regiona, koje je prošlog vikenda bilo odžano u Nišu, negotinske gimnastičarke su osvajanjem četvrtog mesta ostvarile plasman na Državno prvenstvo Pionirske lige Srbije.

Prva selekcija Gimnastičkog kluba „Hajduk Veljko“ u sastavu: Tea Pacić, Anđela Blagojević, Sofija Dinkić, Maša Marinović i Sara Antić je nakon dva kola uspela da se domogne finala kao drugoplasirana ekipa na regionu.

Prva selekcija GK „Hajduk Veljko“ izborila plasman na državno prvenstvo

Najbolji rezultat je do sada na takmičenjima, u kategoriji pionirki, osvojila Sara Antić. Ona se bronzom okitila u pojedinačnom plasmnu i višeboju čime je potvrdila višegodišnji rad i upornost.

Nakon finalnog takmičenja, negotinske gimnastičarke su na spravama pojedinačno zauzele tri druga i dva treća mesta.

Na preskoku Sara Antić je bila druga, a isto mesto je zauzela i na gredi, dok se srebrom okitila Maša Marinović na parteru. Ove dve takmičarke ponele i bronzu sa finalnog takmičenja i to Maša na preskoku a Sara na parteru.

Sara Antić i Ana Ranđelović; Foto: GK „Hajduk Veljko“

Mlade gimnastičarke druge selekcije GK “Hajduk Veljko”: Lena Aritonović, Lena Roškić, Mia Popović i Anja Milivojević su na ovogodišnjem takmičenju zauzele četvrto mesto.

Takmičarke prve selekcije negotinskog Gimnastičkog kluba, sa svojim trenerima Anom Ranđelović i Ilijom Pantovićem, ovog vikenda putuju za Kostolac gde će 13. novembra biti održano Državno prvenstvo Pionirske lige Srbije.