Naslovna Sport Negotinske gimnastičarke četvrte na Državnom prvenstvu C programa u ženskoj sportskoj gimnastici

Negotinske gimnastičarke četvrte na Državnom prvenstvu C programa u ženskoj sportskoj gimnastici

680
0

Gimnastički klub „ Hajduk Veljko“ ugostio je 14 ekipa iz Srbije na Državnom prvenstvu u C programu u ženskoj sportskoj gimnastici i na najlepši način obeležio prvih pet uspešnih godina postojanja i rada.

Negotin je proteklog vikenda bio u znaku gimnastike, s obzirom da je bio domaćin državnog  takmičenja u sportskoj gimnastici uz podršku Gimnastičkog saveza Srbije.

Mlade sportistkinje odmeravale su su svoju snagu, pred mnogobrojnom publikom, u sportskoj sali OŠ “Branko Radičević“.  Šestočlana ekipa iz Negotina, koju čine Marta Đurković, Jelena Ilić, Mila Frunzarelović, Nina Simonovski, Nađa Pančić i Dunja Pejić,  zauzela je u ukupnom plasmanu četvrto mesto.

„Ispred nas su se našle  dve ekipe iz  prestonice, Gimnastičkog kluba „Beograd“  i „ Dif“,  kao i klub iz Rume. Naše takmičarke su imale odličan nastup, dale su svoj maksimum i zaista pokazale odličan, dobro uvežban program. Čini mi se da ovoga puta sreća prosto nije bila na našoj strani. Sitne greške, ali i izuzetno jaka konkurencija presudile su na kraju“, ističe Ana Ranđelović, trener negotinskog Gimnastičkog kluba „Hajduk Veljko“.

U pojedinačnoj konkurenciji,  po oceni sudija, Marta Đurković je svojim program uspela da osvoji peto mesto, dok se Jelena Ilić plasirala na deseto.

„Zadovoljni smo postignutim rezultatom i drago mi  je što su deca bila maksimalno motivisana, s obzirom da su se nadmetala na domaćem terenu, pred svojom publikom, a to nije lako“,  dodaje Ana Ranđelović .

Uspešnom organizacijom i još boljim plasmanom na Državnom prvenstvu u C programu u sportskoj gimnastici, Gimnastički klub „Hajdul Veljko“ završava takmičarsku sezonu.

„I više smo nego zadovoljni postignutim rezultatima. Završavamo takmičarsku godinu peharima, medaljama, ali i osmesima devojčica, druženjem. Čestitam takmičarkama i trenerima na svim uspesima i naravno idemo dalje“, poručuje  trener Gimnastičkog kluba „ Hajduk Veljko“ , Ana Ranđelović.