Naslovna Politika Negotinske Dveri pozvale na akciju ”Budimo solidarni”

Negotinske Dveri pozvale na akciju ”Budimo solidarni”

648
1

Srpski pokret Dveri pozvao je građane na akciju solidarnosti sa ugroženim domaćim privrednicima pozivajući ih da kupuju domaće proizvode i tamo im pomognu da prebrode ekonomsku krizu koju je izazvala pandemija virusa korona.

Srpski pokret Dveri  pozvao je građane Negotina na solidarnost sa ugroženim domaćim privrednicima pozivajući ih da kupuju kod komšija domaćih preduzetnika i u malim domaćim radnjama, ali i na pijacama direktno od proizvođača.

“Кupovinom od seljaka, pomažemo poljoprivrednim domaćinstvima i opstanku sela. Isto treba da se odnosi i na razičite pružaoce usluga u komšiluku: zanatske radnje, frizere, kozmetičare, fitnes instruktore, ugostitelje i sve naše vredne ljude koji se bore u ovakvom teškom vremenu. Aktuelna prelazna vlada Srbije jedna je od retkih u svetu koja građanima ugroženim pandemijom nije pružila dodatnu i kontinuiranu pomoć sa ciljem ublažavanja strašnih socijalnih i ekonomski posledica pandemije. Ni porodice sa decom i niskim primanjima, ni milion penzionera sa penzijom manjom od prosečne, ni nezaposleni, ni gladni kojih ima sve više, nisu dobili nikakvu pomoć od države. Ali za to vreme strane multinacionalne kompanije se obilato subvencionišu parama iz budžeta koji pune građani Srbije, a zato mali domaći privrednik propada, otpušta zaposlene i zatvara radnje”, navode u Info službi Opštinskog odbora Srpskog pokreta Dveri u Negotinu.

Akcija “Budimo solidarni: Kupujmo u komšiluku – Kupujmo domaće – Podržimo domaćeg preduzetnika” usmerena je na osnovne sve ljude kojima je pomoć potrebna posebno u ovim vremenima., smatrajući da je neophodno da se “oslonimo jedni na druge”.

“Svemu ovome bismo pridodali i pomoć i brigu za siromašne porodice kojima takođe treba pomoć svih nas i koje takođe nemaju na koga da se oslone u ovom sumanutom vremenu. Da možemo da brinemo jedni o drugima, pokazali smo mnogo puta. Tako smo svi bili svedoci skorašnjih humanitarnih akcija humanih ljudi i Кola srpskih sestara u kojoj je sakupljena velika pomoć za štićenice u manastiru Sveta Petka izvorska, ili simpatična ali pre svega korisna akcija pod nazivom „Kuke dobrote“, u organizaciji Moto kluba „Lobanje“ iz Negotina. No tu ne treba stati. Preko je potrebno da lično upoznamo ugrožene, siromašne porodice, i direktno im nosimo svu moguću pomoć kada god smo u mogućnosti”, dodaju u Info službi OO SP Dveri Negotin.

1 KOMENTAR

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.