Naslovna Politika Parlamentarni izbori 2020. Negotinske Dveri: Bojkot „nedemokratskih, neustavnih i zdravstveno nebezbednih izbora“

Negotinske Dveri: Bojkot „nedemokratskih, neustavnih i zdravstveno nebezbednih izbora“

1376
0

I aktivisti negotinskih Dveri danas su organizovali nove aktivnosti na kampanji bojkota.

Parlamentarni izbori koji su zakazani za 21. jun, poručili su svojom akcijom ovog popodneva u u gradskom parku i na centralnom trgu aktivisti negotinskog Srpskog pokreta Dveri su “nedemokratski, neustavni i zdravstveno nebezbedni”.

Zato, Dveri, istakli su članovi ove političke grupacije u razgovoru sa Negotincima, neće ni na koji način učestvovati u izborima jer smatraju da je bojkot način da se dođe do pravih, poštenih i slobodnih izbora”.

“Uz ovaj naveo bih i vrlo važan razlog, a to je očuvanje Kosova i Metohije unutar granica Srbije. Svi znamo da su za 27. jun, uoči Vidovdana, navodni pregovori u Beloj kući između predstavnika srpskih vlasti i takozvane države Kosovo, za nas terorista i okupatora svete srpske zemlje. Takav sistem ne brani srpske interese i jedino da se ne glasa za takav sistem je ne glasati. Kao zaključak ove bojkot kampanje naveo bih i podatak da nismo mi prvi pozvali na bojkot, već narod koji ne glasa godinama unazad, a mi smo se narodu samo priključili potpisavši sa njim sporazum da nećemo izlaziti na izbore na kojima nema minimum uslova za slobodan izbor”, rekao je Ivan Karalić, član Glavnog odbora Srpskog pokreta Dveri.

On je pozvao građane da 21. juna ostanu kod kuće i ne izađu na biralište. Inače, današnjoj akciji, pored negotinskih aktivista prisustvovao je i dr Marko Radulović, član Predsedništva Dveri iz Majdanpeka.