Naslovna Društvo Negotinska Umetnička škola prva na Festivalu muzičkih i baletskih škola Srbije

Negotinska Umetnička škola prva na Festivalu muzičkih i baletskih škola Srbije

454
0

Umetnička škola “Stevan Mokranjac” na 62.Festivalu muzičkih i baletskih škola Srbije osvojila je u ukupnom plasmanu prvo mesto.

fotografija: Živorad Vojvodanović

Ekipa negotinske Umetničke škole “Stevan Mokranjac” na 62. Festivalu muzičkih i baletskih škola Srbije, koje se ove godine održava u Knjaževcu, postigla je fantastičan uspeh, jer je i pojedinačno i ekipno zabeležila sve same prve nagrade.

Mateja Vojvodanović, učenik trećeg razreda osnovne muzičke škole na odseku gitare Ane Danesković osvojio je juče u Knjaževcu prvu nagradu sa 94 poena.

Prvu nagradu je osvojila i Anastasija Njegušić, učenica četvrtog razreda osnovne muzičke škole na odseku klavira u klasi Maje Stojanović sa 93 poena, a najviše odličje pripalo je i Damjanu Dobriću, učeniku trećeg razreda na odseku harmonike Dragane Marinović Simonović, čiju je interpretaciju programa stručni žiri ocenio sa 90 poena.

Sofija Lazić, učenica drugog razreda odseka solo pevanja Jovane Panić, uz klavirsku saradnju Danila Perkovića, sa 90,92 poena, takođe je osvojila prvu nagradu.

Zahvaljujući uspehu svojih učenika i Umetnička škola “Stevan Mokranjac” je u ukupnom plasmanu osvojila prvu nagradu sa ukupno 91,92 poena.

fotografija: Živorad Vojvodanović

Pred učenicima ove škole su nova takmičenja, a sasvim sigurno i nove nagrade, budući da su sledbenici Stevana Mokranjca, čije ime sa ponosom nose već 64 godine, i na minulim smotrama pokazali da im nema premca u Srbiji.

Festival muzičkih i baletskih škola Srbije, koji se svake godine održava u drugom gradu, pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, spada u red najrelevantnijih, kada su umetničke škole u pitanju.

Ove godine, domaćin smotre je Muzička škola “Predrag Milošević” u Knjaževcu.