Naslovna Društvo Negotinska Tehnička škola otvara vrata za 84 buduća srednjoškolca

Negotinska Tehnička škola otvara vrata za 84 buduća srednjoškolca

470
0

Tehnička škola u Negotinu ove godine upisuje učenike na dva četvorogodišnja smera i dva trogodišnja zanimanja koja su u dualnom sistemu obrazovanja.

Tehnička škola Negotin

Pod sloganom “Otkrij svoj put ka uspehu u svetu tehnike i tehnologije” negotinska Tehnička škola započela je kampanju i promociju svoja dva četvorogodišnja smera i dva zanimanja u osnovnim školama Borskog okruga.

Ono što i ove godine ova negotinska srednja škola nudi su smerovi koji učenicima pružaju praktična znanja i sticanje veština.

Mali maturanti mogu birati između dva četvorogodišnja smera: tehničar informacionih tehnologija i tehničar za administrativne računarske mreže, oba sa po 28 učenika.

Kada su zanimanja u pitanju, 14 slobodnih mesta ima za bravara-zavarivača. Učenici sa ovog smera nastavu pohađaju po dualnom sistemu obrazovanja a praktična nastava je organizovana u Kompaniji “Eliksir”.

Za školovanje za zanimanje mehaničar motornih vozila takođe ima 14 slobodnih mesta, ali su u dualnom obrazovanju samo pet najboljih učenika. Praksu će učenici obavljati u negotinskim firmama Auto centar “Jovanović”, SOR “Bosanac+” i “Benasi”.