Naslovna Društvo Negotinska Služba katastra nepokretnosti više ne štrajkuje

Negotinska Služba katastra nepokretnosti više ne štrajkuje

298
0

Svi katastri nepokretnosti u Srbiji koji su od 24. decembra bili u štrajku, među njima i negotinski, ponovo rade.

Štrajk je obustavljen 22. januara, nakon skoro mesec dana totalne obustave rada, a službenici su počeli da obrađuju nove zahteve građana i izdaju im potvrde, posedovne listove i drugu dokumentaciju.

Štrajkački odbor Republičkog geodetskog zavoda izborio se za svoja prava tražeći od nadležnih da zadrže postojeći nivo zarada i da im se ona, s obzirom da nije menjana od 2015. i uveća za sedam odsto počev od plate za januar 2019.  čime se garantuje da će zaposleni dobiti najavljeno, ali i svako naredno povećanje.

Zaposleni insistiraju i na pravu na prekovremeni rad s obzirom na činjenicu da da imaju manjak kadrova, a povećani obim rada zbog ozakonjenja, realizacije projekta unapređenja zemljište administracije, ali i rešavanje velikog broja zaostalih predmeta, od kojih neki datiraju iz 2000.

„Na sastanku je postignut dogovor i doneseno je kompromisno rešenje prihvatljivo svim stranama u sporu, a u cilju umanjenja štetnih posledica štrajka po građane“, navode u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Razgovori sa Vladom Srbije biće nastavljeni, a dogovoreno je da se formira radna grupa koja će utvrditi smernice za transformaciju i budući rad Republičkog geodetskog zavoda u okviru započetih reformi.