Naslovna Društvo COVID-19 Negotinska Predškolska ustanova “Pčelica” spremna za početak rada 11. maj

Negotinska Predškolska ustanova “Pčelica” spremna za početak rada 11. maj

491
0

Nakon pauze zbog vanrednog stanja i mera koje su uvedene za sprečavanje širenja virusa korona Predškolska ustanova „Pčelica“ u Negotinu počinje sa radom u ponedeljak, 11. maja.

Predškolska ustanova “Pčelica” u Negotinu spremna je za povratak dece. Prema rečima direktorke ove ustanove, Radmile Madžarević, do sada se za celodnevni boravak prijavilo 87 mališana.

“Anketirali smo roditelje i na osnovu toga utvrdili da imamo interesovanje za prijem 87 deteta od ponedeljka, i to 23 za jaslice, a ostalo su deca od tri godine do predškolskog uzrasta. Da napomenem i to da deca predškolskog uzrasta u poludnevnom boravku neće dolaziti. To su deca koja dolaze na 4 sata i naprosto za to nema potrebe jer vaspitači sa njima rade od kuće, a pripremni program će se završiti u skladu sa ranije utvrđenim kalendarom nastave”, ističe Radmila Madžarević, direktorka “Pčelice”.

Da bi se mališani vratili u vrtić roditelji će morati da dostave potvrdu da ne mogu da rade od kuće, a za decu i potvrdu pedijatra da su zdrava.

“Od ponedeljka očekujemo da sve bude u skladu sa merama i instrukcijama koje smo i mi dobili, a koje su dobili i roditelji”, ističe Madžarević.

Maske i rukavice za vaspitače i zaposlene su obavezne. Oni su podvrgnuti i testiranju na prisustvo virusa korona.

U negotinskoj “Pčelici” urađena je detaljna dezinfekcija prostorija, mobilijara i igračaka, a svakodnevno će se obavljati pojačane mere dezinfekcije svih prostorija, holova, radnih površina…

“I roditelji moraju imati maske i rukavice kad dovode decu, moraju i da prođu kroz dezo barijere sa hlorom. Pri dolasku, medicinska sestra na preventivi obaviće trijažu dece i meriti im temperaturu, a posle trijaže će roditelji u nešto kraćem roku predati svoje dete vaspitaču”, dodaje direktorka Predškolske ustanove “Pčelica”.

Prema preporukama Ministarstva prosvete i Ministarstva zdravlja u grupama neće biti više od 50 odsto mališana od zakonom propisane norme, odnosno sedam u jaslenim i po desetak u starijim grupama.