Naslovna Hronika Negotinska policija zaplenila kokain vredan skoro 60.000 evra

Negotinska policija zaplenila kokain vredan skoro 60.000 evra

1918
0

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Negotinu zaplenili su sinoć najveću do sada količinu kokaina, vrednog skoro 60.000 evra. Mera zadržavanja određena jednom Negotincu i dvojici Majdanpečana.

Brzom akcijom negotinske policije uhapšen je Negotinac A.R. i Majdanpečani S.Z. i N.A. koji su sinoć oko 20 časova prolazeći „sitroen ksarom“ Negotinom ugledali policajce u civilu, a kako su ih prepoznali, pokušali su da pobegnu.

Ova trojka zaustavljena je u negotinskoj Hajduk Veljkovoj ulici, a prilikom pretresa u automobilu su im pronađena dva paketa sa skoro 600 grama supstance za koju se opravdano sumnja da je kokain.

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva A.R. iz Negotina i S.Z. i N.A iz Majdanpeka određeno je zadržavanje do 48 sati.

Ovo je do sada, saznaje NG portal, najveća količina kokaina koja je pronađena na teritoriji naše opštine.

Kako se na crnom tržištu narkotika kokain prodaje po cenama od 80 do 100 evra, u zavisnosti od čistoće i kvaliteta ovog narkotika, vrednost zaplenjene droge kreće se između 50.000 i 60.000 evra.

Dobri poznavaoci prilika kažu da je kokain „droga za bogate“, baš zbog visoke cene, ali je Balkan definitivno bitna ruta u švercu ovog narkotika, koji preko zapadne Evrope dolazi iz Južne Amerike. Baš juče je u Grčkoj uhapšena velika grupa krijumčara kokaina sa 23 kilograma ovog narkotika, izuzetne čistoće, vrednog milion evra. Ne čudi da su među krijumčarima i Srbi.