Naslovna Hronika Negotinska policija zaplenila 17.770 paklica cigareta

Negotinska policija zaplenila 17.770 paklica cigareta

2546
0

Negotinska policija u saradnji sa Upravom granične policije zaplenila je 17.770 paklica cigareta bez akciznih markica. Zbog nelegalnog prometa akciznih proizvoda uhapšen pedesetogodišnji muškarac, a protiv osamdesetogodišnje žene podneta krivična prijava u redovnom postupku.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Negotinu u saradnji sa Upravom granične policije zaplenili su 17.770 paklica cigareta i uhapsili N.S. (50), u čijem su automobilu pronašli deo krijumčarenih cigareta, a daljim pretresom i preostale količine cigareta bez akciznih markica.

Policija je na putu Negotin – Zaječar automobila marke „škoda oktavija“ kojim je upravljao osumnjičeni, pronašla 5190 paklica cigareta, od kojih je 3980 bez akciznih markica. Prilikom pretresa stana i drugih prostorija osamdesetogodišnje žene, u okolini Negotina, policija je pronašla još 12.580 paklica cigareta, od kojih je 10.590 bez akciznih markica.

Osumnjičenom N.S. je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu.

On se tereti da je izvršio krivično delo nedozvoljen promet akciznih proizvoda, dok će protiv osamdesetogodišnje žene podneti krivičnu prijavu u redovnom postupku zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo nedozvoljeno skladištenje robe.