Naslovna Hronika Negotinska policija od danas i zvanično u novim prostorijama

Negotinska policija od danas i zvanično u novim prostorijama

3116
0

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović označio je danas početak rada nove policijske stanice u Negotinu čija je adaptacija počela prošle godine. 

Raport; Foto: Dragiša Radulović

U renoviranje i opremanje nove policijske stanice, koja se prostire na 1457 metara kvadratnih, Ministarstvo unutrašnjih poslova uložilo je 40 miliona dinara, dok je lokalna samouprava izdvojila za ove namene 9 milona dinara.

Zvaničnici policije sa predsednikom opštine Negotin Vladimirom Veličkovićem; Foto: Dragiša Radulović

Nove prostorije, jedne od najsavremenih policijskih stanica u ovom delu Srbije, sada pružaju mogućnost meštanima naše opštine da završe sve upravne poslove na jednom mestu, kao što je pribavljanja ličnih dokumenta, ali i bolje uslove svakodnevnog rada policije.

Kosta Stojanović, Branislav Stojanović, Nebojša Stefanović i Vladimir Rebić; Foto: Dragiša Radulović

Današnja poseta ministar unutrašnjih poslova dr Nebojše Stefanovića i direktora policije Vladimira Rebića, bila je prilika da razgovaraju sa načelnikom policijske uprave Bor Branislavom Stojanovićem, načelnikom policijske ispostave Negotin Kostom Stojanovićem i predsednikom opštine Negotin Vladimirom Veličkovićem, o budućim koracima i planovima.

Sledeća faza će biti povezivanje video nadzora koji postoji u školi sa policijskom stanicom ali izgradnja novog video nadzora koji će omogućiti nadzor ulaza u svako naseljeno mesto na teritoriji opštine Negotin a ono će biti povezano sa policijskom stanicom. Time će biti osigurani domovi ali i povećana bezbednost građana. Mi se trudimo da tehnikom nadomestimo tamo gde nema dovoljan broj policajaca. Raspisani su konkursi za desetak novih policajaca na nivou policijske uprave i oni će biti primljeni u narednom periodu. Mi ćemo raspisati novi konkurs i nadam se da će se i iz Negotina javiti više kandidata. Želimo da stimulišemo tehničke mere jer one štede novac, ali hoćemo i mobilnije snage i mobilniju policiju“, rekao je ministar policije prilikom današnje posete novoj policijskoj stanici u Negotinu.

Radni sastanak; Foto: Dragiša Radulović

Sada već bivša zgrada policijske stanice u Negotinu, kako je danas ministar policije Nebojša Stefanović najavio, biće data lokalnoj samoupravi na korišćenje.