Naslovna Društvo COVID-19 Negotinska “Pčelica” apelovala na roditelje: Usluge vrtića koristite samo ako je neophodno!

Negotinska “Pčelica” apelovala na roditelje: Usluge vrtića koristite samo ako je neophodno!

852
0

U susret početku školske godine Predškolska ustanova “Pčelica” donela je operativni plan organizacije i ostvarivanja vaspitno-obrazovnog rada, ali i preventivne mere zaštite i sprečavanja širenja virusa korona.

U Predškolskoj ustanovi “Pčelica” u Negotinu apelovali su na roditelje da ukoliko imaju mogućnosti, decu ne dovode u vrtić.

Školska godina će, ističu, početi u utorak 1. septembra uz poštovanje svih propisanih mera, kao i do sada, od merenja temperature zaposlenih, dece i roditelja beskontaktnim toplomerom na ulazima u obe zgrade, dezobarijera, dezinfikovanja radnih površina i podova, pranja ruku, do nošenja zaštitnih maski i poštovanja međusobne distance.

“Nažalost, shodno našim prostornim i kadrovskim kapacitetima, moraćemo da prilagodimo kapacitet dece na najviše 80 odsto na nivou ustanove. To neće biti otežavajuća okolnost u jaslicama i u poludnevnom pripremnom boravku, gde i inače imamo manji broj dece, pa aktivnosti mogu i rad mogu da se organizuju uz poštovanje svih preporuka, ali hoće u ostalim grupama”, kaže Sandra Alavuk, pomoćnik direktora Predškolske ustanove “Pčelica”.

Kako je predškolski, pripremni program obavezan, u vrtiću ističu da mogu nesmetano, rasporedom stolova da organizuju aktivnosti.

“Sprovođenje vaspitno-obrazovnog rada možemo da realizujemo u punom kapacitetu, ali u ovim i ostalim grupama nećemo moći da u punom kapacitetu organizujemo odmor, odnosno spavanje dece. Shodno preporukama Kriznog štaba i na osnovu mišljenja Zavoda za javno zdravlje “Timok” u Zaječaru moramo da obezbedimo distancu od najmanje metar, što u odnosu na kvadraturu soba, uz korekcije nameštaja, može da bude do 16 kreveta. Zato apelujemo na roditelje ukoliko im nije neophodno i mogu da se snađu na drugi način da decu ne dovode u vrtić, pa će im shodno tome i račun za usluge biti umanjen”, kaže Sandra Alavuk, pomoćnik direktora Predškolske ustanove “Pčelica”.