Naslovna Društvo Negotinska OŠ “12. septembar” i “Vitezovi osmeha” obeležili Nedelju tolerancije

Negotinska OŠ “12. septembar” i “Vitezovi osmeha” obeležili Nedelju tolerancije

317
0

U okviru obeležavanja Nedelje tolerancije predstavnici Nevladine organizacije “Vitezovi osmeha”  posetili su Osnovnu školu “12. septembar” u Negotinu.

“Vitezovi osmeha”, nevladina organizacija iz Novog Sada zasadili su u dvorištu nekadašnje Pedagoške akademije, koje sada koriste učenici čak tri obrazovne ustanove, OŠ “12. septembar”, Umetničke škole “Stevan Mokranjac” i Visokoškolske jedinice Negotin vranjskog Pedagoškog fakulteta, tri breze u znak prijateljstva i nastavka saradnje na podršci u procesu socijalizacije i samostalne integracije osoba sa invaliditetom u život lokalnog, mikrosocijalnog okruženja.

“Negotin je naš grad prijateljstva u kome imamo dosta prijatelja i profesionalnih saradnika i zato smo se odlučili da u Nedelji tolerancije koja još uvek traje posetimo Osnovnu školu “12. septembar” zasadimo tri breze za generacije koje dolaze i koje ostaju i donesemo nešto prigodnih materijala i opreme za školu tek, što bi se reklo, da skromnije obeležimo i upotpunimo ovu akciju”, kaže Nebojša Nikolić iz Udruženja građana “Vitezovi osmeha”.

Ova organizacija, godinama pouzdan i proveren partner u socijalnoj zaštiti osoba sa smetnjama u razvoju i osoba sa invaliditetom učenicima OŠ “12. septembar”  donirali su i belu tablu, DVD plejer i slatkiše.

“Naša škola već godinama sarađuje sa novosadskom školom “Milan Petrović”. Ove godine su naše kolege iz Novog Sada koji imaju udruženje “Vitezovi osmeha” odlučili da nam doniraju tri breze, ali i belu tablu i konditorske proizvode, didaktička sredstva, igračke kojima se deca uvek raduju”, ističe Snežana Marković, direktor OŠ “12. septembar” koja u Negotinu i Kladovu ima 38 učenika.

Inače, “Vitezovi osmeha” su letos u okviru akcije „Online – moguć pristup“ negotinskom Udruženju za pomoć osobama sa invaliditetom “Duga” darivali laptop i drugu tehničkiu digitalnu opremu.