Naslovna Društvo Negotinska najstarija osnovna škola oglasila se po 119. put svojim „Prvim koracima“

Negotinska najstarija osnovna škola oglasila se po 119. put svojim „Prvim koracima“

352
0

Povodom dana Osnovne škole „Vuk Karadžić“ održana je promocija 119. broja školskog lista „Prvi koraci“.

Kao što su prvi koraci važni u životu svakog deteta, tako su i prva slova, rešeni matematički problemi i prva samostalna otkrića važna za intelekektualni razvoj svakog đaka. Prvi koraci, list učenika naše najstarije obrazovne ustanove, za mnoge od njih su mesto gde oni čine prve literarne i likovne korake.

Promocija 119. broja školskog lista okupila je veliki broj učenika i nastavnika iz škole slavljenika, ali i gostiju iz ostalih osnovnih škola naše opštine.

Najuspešnijim đacima, koji su se odazvali na likovni i literarni konkurs koji je  raspisan povodom Dana škole, uručene su prigodne nagrade. Nagrađeni su i učenici koji su pokazali i odlično znanje u poznavanju nemačkog jezika.

Kroz promociju lista Prvi koraci prisutne goste vodili su Mia Stanković i Veljko Lautarević, učenici osmog razreda, koji su prve septembarske školske dane proveli u Istraživačkoj stanici Petnica, a svoje impresije preneli su i na stranice školskog lista.

Čitaoci, između ostalog, mogu da saznaju šta to školu, koja slavi 194. rođendan, čeka u narednom periodu. O planovima, u uvodnoj reči lista, govori direktor škole Dejan Kojčinović.

Saznajemo i šta su Nastavnici bez granica, projekat realizovan tokom marta, novo saznali boraveći u Milanu, ali i kako protiče upotreba es –dnevnika i digitalnih udžbenika.

Promocija školskog lista prilika je da se najuspešniji učenici škole, koji su postigli odlične rezultate na školskom i opštinskom takmičenju, pohvale.

Promociju 119. broja lista Prvi koraci upotpunili su nastupom članovi etno grupe Klasje, ritmičke sekcije.

Osnovna škola „Vuk Karadžić“ se, kao i mnoge obrazovne i kulturne ustanove naše zemlje, pridružila obeležavanju stogodišnjice završetka Velikog rata.

Tako je u školskoj biblioteci priređena izložba fotografija, a posebnu pažnju privukle su one na kojima su žene, učesnice u Prvom svetskom ratu.