Naslovna Sport Negotinska muška stonoteniserska ekipa ostaje u Drugoj ligi

Negotinska muška stonoteniserska ekipa ostaje u Drugoj ligi

213
0

U poslednjem kolu Druge lige domaćin, STK “Hajduk Veljko” dočekao je u prostorijama Tehničke škole u Negotinu ekipu STK “Ozrena” iz Sokobanje. U derbiju začelja domaćin je pobedom od 4:1 obezbedio ostanak u ligi.

Negotinski stonoteniserima bila je potrebna pobeda od 4:1 ili 4:2 sa boljom set razlikom koja bi im osigurala opstanak u Drugoj ligi. Isti rezultat mogao je i goste iz Sokobanje, koji su u prvom duelu slavili kod kuće sa 4:2, da sačuva od baraža.

“S obzirom da su STK “Dubočica” i STK Bor, koje su zauzele dva poslednja mesta u ligi, ostali bez šanse za opstanak u Drugoj ligi otvorila se kombinatorika posle ispadanja iz Prve lige STK “Top Spin” iz Vranja.  U slučaju da ekipa STK “Palilula” iz Niša koja je zauzela prvo mesto u našoj Ligi sa prvakom Vojvođanske  Druge lige u baražu ne izbori plasman onda bi iz naše lige ispale tri ekipe, jer se STK “Top Spin” iz Vranja vraća u Drugu ligu”, kaže Slobodan Miljković, trener STK “Hajduk Veljko”.

Mladen Milovanović je već u prvom meču sigurno i staloženo pobedio odličnog sokobanjskog defanzivca Ivana Bogdanovića sa 3:1, a Pavle Pucarević je u drugom meču savladao istim rezultatom Ratka Markovića. U trećem meču je Andreja Miljković izgubio sa 3:0 od Lazara Markovića, ali je zato Milovanović u četvrtom uspeo da energičnom igrom pobedi sa 3:2. Konačnih 4:1 uspostavio je u poslednjem meču Andreja Miljković.

“Usled odliva igrača predstoji nam težak zadatak da i sledeće sezone sačuvamo status drugoligaša s obzirom da je Liga sve jača i jača i da se mnoge ekipe pojačavaju u dva prelazna roka igračima iz viših liga i iz inostranstva”, dodaje trener Miljković.