Naslovna Društvo Negotinska gimnazija u tri odeljenja upisuje 84 učenika

Negotinska gimnazija u tri odeljenja upisuje 84 učenika

477
0

Negotinska gimnazija upisuje 185. generaciju đaka. U tri odeljenja mesta će biti za 84 mala maturanta.

Sa dugom tradicijom obrazovanja učenika 185 godina, budućih akademaca, Negotinska gimnazija se u proteklim godinama prilagođavala potrebama učenika kako bi im pružila što bolji temelj za dalju obrazovnu nadgradnju.

Izbor odeljenja, koji se nudi budućim srednjoškolcima, se nije menjao pa tako i ove godine mogu birati između društveno-jezičkog, opšteg i prirodno-matematičkog smera.  U svako odeljenje mesta ima za po 28 učenika.

“Novina po pitanju smera nema, ali se trudimo kada je u pitanju pristup nastavi, kao i vannastavnim sadržajima, da budemo inovativni, drugačiji i da učenicima pružimo uvek nešto novo i zanimljivo, a da u isto vreme zadržimo kvalitet i ugled kakav ova škola uživa”, kaže Dragana Nisić, direktorka Negotinske gimnazije.

Negotinski gimnazijalci na svim nivoima takmičenja pokazuju izuzetno znanje i osvajaju prva mesta, dokazujući da je znanje koje ova obrazovna ustanova pruža na visokom nivou.

“Ono što Negotinska gimnazija pruža učenicima je najbolje obrazovanje, ali i mogućnost da ispolje svoj talenat, kreativnost i humanost. Pozvala bih sve osmake da upišu Negotinsku gimnaziju jer je ovo škola koja predstavlja spoj tradicionalnog i modernog. Biti gimnazijalac znači slediti moto da ne mora svaki učenik da bude odličan đak, ali da može da bude dobar čovek”, ističe za NG portal Dragana Nisić, direktorka Negotinske gimnazije.