Naslovna Događaji Negotinska “Buktinja” promovisana u Kladovu

Negotinska “Buktinja” promovisana u Kladovu

1098
0

U Barutani Tvrđave Fetislam u Kladovu, ove subote, promovisan je negotinski časopis za književnost, umetnost i kulturu “Buktinja”.

Foto: Tvrđava „Fetislam“

Časopis za književnost, umetnost i kulturu “Buktinja”, glasilo negotinskog Krajinskog književnog kluba  svoju kulturnu, umetničku, književnu misiju i viziju, ali i svoju produkciju od do sada publikovanih 88 brojeva, predstavljen je ove subote i kladovskoj čitalačkoj javnosti.

Promociju “Buktinje” organizovali su Opština Kladovo i Tvrđava Fetislam, a o časopisu su, tom prilikom, govorili: Saša Skalušević, urednik, Radojka Plavšić, član uredništva i Marko Kostić, član redakcije.

Gosti na promociji bili su Višeslav Živanović, urednik časopisa “Ključ Istoka” i Mihajlo Vasiljević, predsednik Književnog kruga koji su predstavili rad ovog udruženja i časopis koji publikuju.

Ovo veče su svojim izvođenjem na klaviru ulepšali učenici Osnovne muzičke škole “Konstantin Babić” iz Kladova: Doroteja Radulović iz klase Danijele Birić, Nina Blagojević, iz iste klase, učenica drugog razreda, kao i Smiljana Stanković, učenica petog razreda u klasi Jelene Rusu-Ene.

Stihove iz Zbornika “Pesničke rukoveti” i publikacija “Ključ Istoka” kazivali su Jana Filipović, Milica Šterling i Stefan Birić, učenici OŠ “Vuk Karadžić” iz Kladova.