Naslovna Kultura Događaji Negotinska biblioteka raspisala konkurse za nagrade “Čika Andra“ i „Mirko Petković“

Negotinska biblioteka raspisala konkurse za nagrade “Čika Andra“ i „Mirko Petković“

200
0

Narodna biblioteka “Dositej Novaković” u Negotinu raspisala je konkurse za dodelu književnih nagrada “Čika Andra“ i „Mirko Petković“ koji su otvoreni do 5. januara.

Nagrada „Čika Andra“, koja nosi ime po dečijem pesniku Andri Franičeviću iz Jabukovca, ima za cilj podsticaj dečijeg stvaralaštva i dodeljuje se za poeziju.

Za ovu nagradu mogu konkurisati deca i mladi do 18 godina starosti koji žive i stvaraju u Negotinskoj krajini.

Nagrada „Mirko Petković“, koja nosi ime književnika, slikara i prvaka Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu dodeljuje se za književno stvaralaštvo, poeziju, kratku prozu, esej ili književni prikaz, a za nju mogu konkursivati svi punoletni autori koji žive i stvaraju u istočnoj Srbiji.

Radovi za oba konkursa se šalju u tri primerka, potpisani šifrom, sa razrešenjem šifre u posebnoj koverti (ime i prezime, adresa, telefon i naziv škole) na adresu Narodne biblioteke “Dositej Novaković” (JNA 2, Negotin), i uz naznaku za koji se književni konkurs šalje.

Oba konkursa otvorena su do 5. januara. Najuspešnijim autorima će nagrade “Čika Andra” i “Mirko Petković” biti uručene na Dan biblioteke,  14. januara.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.