Naslovna Kultura Događaji Negotinska biblioteka raspisala konkurse za nagrade “Čika Andra“ i „Mirko Petković“

Negotinska biblioteka raspisala konkurse za nagrade “Čika Andra“ i „Mirko Petković“

219
0

Narodna biblioteka “Dositej Novaković” u Negotinu raspisala je konkurse za dodelu književnih nagrada “Čika Andra“ i „Mirko Petković“ koji su otvoreni do 5. januara.

Nagrada „Čika Andra“, koja nosi ime po dečijem pesniku Andri Franičeviću iz Jabukovca, ima za cilj podsticaj dečijeg stvaralaštva i dodeljuje se za poeziju.

Za ovu nagradu mogu konkurisati deca i mladi do 18 godina starosti koji žive i stvaraju u Negotinskoj krajini.

Nagrada „Mirko Petković“, koja nosi ime književnika, slikara i prvaka Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu dodeljuje se za književno stvaralaštvo, poeziju, kratku prozu, esej ili književni prikaz, a za nju mogu konkursivati svi punoletni autori koji žive i stvaraju u istočnoj Srbiji.

Radovi za oba konkursa se šalju u tri primerka, potpisani šifrom, sa razrešenjem šifre u posebnoj koverti (ime i prezime, adresa, telefon i naziv škole) na adresu Narodne biblioteke “Dositej Novaković” (JNA 2, Negotin), i uz naznaku za koji se književni konkurs šalje.

Oba konkursa otvorena su do 5. januara. Najuspešnijim autorima će nagrade “Čika Andra” i “Mirko Petković” biti uručene na Dan biblioteke,  14. januara.