Naslovna Društvo COVID-19 Negotinska biblioteka počela sa radom: I knjige u karantinu

Negotinska biblioteka počela sa radom: I knjige u karantinu

586
0

Čitaoci od danas ponovo mogu da iznajme knjige u negotinskoj Narodnoj biblioteci „Dositej Novaković“.

Radno vreme negotinske biblioteke na dečijem i na odeljenju za odrasle je od 8 do 13 časova i od 14 do 19 sati.

Članovi biblioteke u obavezi su da nose zaštitnu masku i rukavice, ali i da prilikom razduživanja i zaduživanja naslova drže propisano odstojanje.

Usluge čitaonice moći će da koristi samo jedna osoba na po sat vremena maksimalno.

Zbog dobro poznatih okolnosti vezanih za virus korona pristup fondu do daljeg biće obustavljen, a čitaocima će tražene knjige donositi iz fonda dežurni bibliotekar.

Poželjno je da čitaoci pogledaju pre rezervacije KATALOG naslova i provere da li je tražena knjiga na raspolaganju.

Preporuka je da korisnici  literaturu rezervišu putem mejla ili telefonom kako bi imali što efikasniju uslugu, a i kraće se zadržavali u prostoru.

Кorisnici mogu da knjige rezervišu na Odeljenju za odrasle telefonom 019-542-380 ili na e-mail [email protected], a na Dečjem odeljenju na 019-543-390 ili na adresi E-pošte [email protected]

Prilikom poručivanja knjiga dovoljno je da korisnici navedu svoje ime i prezime, broj članske karte, ime autora i naslov publikacije, ili link na kojem se knjiga nalazi u elektronskom katalogu umesto toga.

Knjige koje čitaoci budu vraćali biće u karantinu naredna 24 časa, a nakon dezinfekcije će ponovo biti vraćene u knjižni fond i biti dostupne za ostale čitaoce.