Naslovna Kultura Negotinki Teodori Stojić prva nagrada na Međunarodnom festivalu „TIN 2019“

Negotinki Teodori Stojić prva nagrada na Međunarodnom festivalu „TIN 2019“

639
0

Negotinka Teodora Stojić osvojila je na jubilarnom, 40. Međunarodnom festivalu  dečije i zabavne muzike za mlade “TIN 2019.” u Donjem Milanovcu prvu nagradu dečijeg žirija.

Nagrada dečijeg žirija za Teodoru Stojić; foto: Danijela Durkalić

Teodora je na ovom festivalu, koji je okupio najbolje kompozitore i soliste iz zemlje i inostranstva, u kategoriji zabavne muzike za decu osvojila prvu nagradu dečijeg žirija sa pesmom “Ljubav nema bolje dane”, koju je na stihove Duška Trifunovića komponovao Nenad Ilijić.

Ovo je ujedno bio i njen peti nastup na ovom prestižnom festivalu koji već 40 godina okuplja najpoznatije autore dečije i zabavne muzike, mlade pevače i aranžere, na kojima je osvojila dve druge i dve treće nagrade. Ovoga puta je njena pesma i njena interpretacija nagrađena najvišim obličjem.

“Izuzetno sam zadovoljna svojim nastupom i naravno osvojenom nagradom. Konkurencija je bila velika. Nastupili su takmičari iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Rumunije i Moldavije”, kaže Teodora.

Inače, gran pri 40. Međunarodnog festivala dečije i zabavne muzike za mlade “TIN 2019.” poneo je u kategoriji dece Aleksej Tanasić iz Brčkog (BIH), a u kategoriji mladih Antonia Aleksandresku.

Organizatori ovog festivala  je Centar za kulturu Donji Milanovac, a generalni pokrovitelj Opština Majdanpek.