Naslovna Društvo Negotinki Neni Đurić prva nagrada na takmičenju “Srpska solo pesma” u Mladenovcu

Negotinki Neni Đurić prva nagrada na takmičenju “Srpska solo pesma” u Mladenovcu

637
0

Negotinka Nena Đurić, sada studentkinja prve godine Fakulteta umetnosti u Nišu u klasi Katarine Simonović Ivanković osvojila je na takmičenju “Srpska solo pesma” u Mladenovcu prvu nagradu.

Nena Đurić i Jelena Deljanin Aleksić na takmičenju u Mladenovcu; Foto: Privatna arhiva

Nena Đurić, studentkinja prve godine Fakulteta umetnosti u Nišu, Negotincima dobro poznata po nastupima na gotovo svim manifestacijama u opštini, kao i na akademijama i koncertima Umetničke škole “Stevan Mokranjac” u Negotinu, ponovo je briljirala na takmičenju “Srpske solo pesme” u Mladenovcu, sa koga se i proteklih godina vraćala sa sjajnim rezultatima.

Žiri u sastavu: Violeta Pančetović Radaković, Katarina Simonović Ivanković, Ljubica Živković i Vladimir Bulatović nastup Nene Đurić ocenili su sa 90,67 poena, što joj je donelo prvu nagradu.

“Veliki trud i rad je trebalo uložiti da bi se osvojilo to čuveno ‘prvo mesto’. Konkurencija ove godine uopšte nije bila laka”, kaže na NG Portal Nena Đurić.

Nena je odlučila da se na ovom takmičenju predstavi arijom rusalke iz istoimene Dvoržakove opere, zatim kompozicijama “Ala je lep ovaj svet” Josifa Marinkovića i “Niz bašču” Milana Prebande, uz klavirsku saradnju Jelene Deljanin Aleksić.

“Mogu da kažem da je nagradu rezultirao ne samo rad i trud, već i razumevanje i jedna divna obostrana saradnja sa mojom profesorkom”, ističe Nena Đurić.

Ovogodišnje deveto po redu takmičenje učenika i studenata solo pevanja “Srpska solo pesma” u Mladenovcu okupila je veliki broj takmičara iz cele Srbije.