Naslovna Kultura Negotinki nagrada na Internacionalnom takmičenju „Sirmium music fest“

Negotinki nagrada na Internacionalnom takmičenju „Sirmium music fest“

710
0

Negotinka Anđela Antić, studentkinja Fakulteta umetnosti u Nišu trijumfovala je na šestom Internacionalnom takmičenju „Sirmium music fest“ u Sremskoj Mitrovici u kategoriji solo pevanja.

Anđela Antić; Foto: Privatna arhiva

Anđela Antić, studentkinja četvrte godine niškog Fakulteta umetnosti u klasi solo pevanja profesorke mr Katarine Simonović Ivanković na Internacionalnom takmičenju „Sirmium music fest“ osvojila je prvu nagradu u četvrtoj kategoriji.

Žiri u sastavu: Anastasija Holc, Stevan Karanac i Aleksandra Vojvodić Jovović Anđelinu interpretaciju programa starih majstora, preko arije do domaćih kompozitora, ocenila je sa 96,3 poena.

Šesto Internacionalno takmičenje „Sirmium music fest“ u Sremskoj Mitrovici okupilo je učenike osnovnih i srednjih muzičkih škola, studente muzičkih akademija kao i slobodne umetnike iz Italije, Nemačke, Amerike, koji su se predstavili u pet disciplina: klavir solo, klavirski duo, duvački instrumenti, kamerna muzika i solo pevanje.

Takmičenje, koje je postalo brend muzičkog života Sremske Mitrovice, organizovalo je Udruženje „Sirmium Gradus ad Parnassum“ u saradnji sa Muzičkom školom „Petar Krančević“ i pod pokroviteljstvom lokalne samouprave i Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama.

Anđela Antić je, inače, srednju muzičku školu završila u Negotinu u klasi profesorke Vladice Perković, usavršavala se na raznim master klasovima, među kojima i na Letnjoj školi opere Ive Mrvoš Anokić.

Ova talentovana mlada umetnica, koja planira da nakon osnovnih upiše master  studije, predstaviće se uskoro i Negotincima svojim diplomskim,  solističkim koncertom na kojem će izvesti dela Mocarta, Donicetija, Prevande i drugih.

Koncert će biti održan u  Umetničkoj školi „Stevan Mokranjac“ 17. maja sa početkom u 18 časova.