Naslovna Sport Negotinkama medalje na Prvenstvu Stonoteniskog saveza centralne Srbije

Negotinkama medalje na Prvenstvu Stonoteniskog saveza centralne Srbije

353
0

Paraćin je ovog vikenda bio domaćin Prvenstva Stonoteniskog saveza centralne Srbije za seniore i seniorke. Negotinske stonoteniserke na pobedničkom tronu u dublu i pojedinačnoj konkurenciji.

Najbolje stonoteniserke u dublu; Foto: Igor Gerginović

Luna Jovanović, članica STK “Hajduk Veljko” osvojila je zlatnu medalju u dublu, zajedno sa Olgom Popović iz STK “Josip Kolumbo” iz Niša, na Prvenstvu Stonoteniskog saveza centralne Srbije, održanom u nedelju u Paraćinu.

Srebrna medalja i drugo mesto pripala je Jelene Popović, negotinskoj stonoteniserki koja se takmičila sa Biljanom Đorđević iz STK “Belo Polje” iz Surdulice. Negotinke Mia i Neda Gerginović osvojile su u ženskom dublu bronzanu medalju i treće mesto.

Najbolje stonoteniserke u pojedinačnoj konkurenciji; Foto: Igor Gerginović

U pojedinačnoj konkurenciji Luni Jovanović je glavni takmac bila upravo partnerka iz dubla, koja ju je savladala u finalu, pa je negotinskoj stonoteniserki pripala vicešampionska titula i drugo mesto. Luna se takmičila i u miksu sa Branislavom Smiljkovićem iz STK “Napredak” iz Kruševca, ali su ostali bez zapaženijeg plasmana.

Najviše iznenađenja u pojedinačnoj kategoriji priredila je Lana Jovanović koja je uspešno prošla kvalifikacionu grupu, a zatim pobedila još nekoliko seniorki i došla do polufinala, gde ju je zaustavila upravo Olga Popović. Lani je u pojedinačnoj konkurenciji pripala bronzana medalja i treće mesto, a malo je falilo da se, sa svojom partnerkom Jovanom Krstić iz STK “Stoni” iz Niša domogne medalje i u ženskom dublu jer ju je svega nekoliko poena delilo od plasmana u polufinale.

U muškoj konkurenciji, međutim, negotinski STK “Hajduk Veljko” je ostao bez medalja i pored toga što su svi naši učesnici  prošli kvalifikacije po grupama.