Naslovna Sport Negotinka Milena Trailović nastavlja karijeru u beogradskom ŽKK “Radivoj Korać”

Negotinka Milena Trailović nastavlja karijeru u beogradskom ŽKK “Radivoj Korać”

685
0

Jedna od najboljih negotinskih košarkašica mlađe generacije, Milena Trailović karijeru će u nastavku sezone nastaviti u ŽKK “Radivoj Korać” u Beogradu.

Milena Trailović je, u vanrednom prelaznom roku, potpisala ugovor sa šampionom Srbije u kojem će nadalje usavršavati svoje košarkaške talente.

„Sve što znam o košarci stečeno je u KK “Hajduk Veljko” u Negotinu. Tamo sam naučila osnove košarke i stekla iskustvo. Ovaj klub mi je pružio najbolje što je mogao, al mislim da mi je trenutno potrebno nešto više“, kaže ova mlada košarkašica.

Milena je u svoje dosadašnje uspehe “upisala” titule šampiona Kvalitetne lige mlađih pionira (2016/2017) i pionira (2017/2018), srebro na juniorkom ženskom 3×3 šampionatu (2018), titulu najbolje MVP devojčice na Kastinom kampu (2019).

„Mislim da iz kluba odlazim potpuno tehnički i taktički obučena, spremna i na psihološkom planu da se suočim sa novim izazovima. Zapamtila sam trenerove reči da se košarka uči ceo život, tako da kod mene sigurno ima još dosta prostora za napredovanje i glavni cilj će mi biti da sve dobre osobine usavršim, a lošije korigujem“, ističe Milena Trailović.

Ova mlada petnaestogodišnjakinja je već sa 13 godina debitovala za seniorski tim Druge savezne lige Srbije i u debitanskoj sezoni ostvarila prosek od 10.1 poena po meču. Dvaput je učestovala u treninzima Razvojno trenažnog centra KSS kao jedna od 24 najtalentovanije igračice 2004. godišta.

„Za Milenu mogu da kažem da je moje košarkaško dete. Od prvih košarkaških koraka pa do danas prošli smo sve zajedno. Mnogo rada, znoja, suza, pa i ljutnje i osmeha je iza nas i mislim da je vredelo. Ona je devojka za primer koju bi svaki trener poželeo u svom timu. Sa svojim karakterom, radnim navikama i odnosom prema treningu sa uslovima koje će imati u klubu kakav je “Radivoj Korać” prilika da još više napreduje je ogromna“, kaže Dušan Mandić, trener KK “Hajduk Veljko”, koji je i maksimalno posvećen radu i školovanju mladih igrača, što su veliki klubovi i primetili.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.