Naslovna Društvo Negotinka Milena Momčilov među najboljim studentima u Srbiji

Negotinka Milena Momčilov među najboljim studentima u Srbiji

2347
0

U Velikoj dvorani Zadužbine Ilije M. Kolarca najboljim studentima u Srbiji uručene su stipendije “Dositeja”. Među nagrađenima i Negotinka Milena Momčilov.

Milena Momčilov na dodeli stipendije; Foto: Privatna arhiva

Milena Momčilov iz Negotina završila je Pravni fakultet na Beogradskom univerzitetu sa prosečnom ocenom 10,00. Ona je jedna od najboljih među najboljima kojima su uručene stipendije “Dositeja” u organizaciji Fonda za mlade talente Republike Srbije.

Milena je trenutno na master studijama na beogradskom Pravnom fakultetu gde izučava trgovinsko pravo, a želja joj je da se bavi naukom.

Stipendije „Dositeja“ se dodeljuju za “izvanredne rezultate i dostignuća u obrazovanju, kao i za nadarenost koja pleni posebnošću i otvara mnoštvo neograničenih mogućnosti za izuzetan uspeh”.

U dvorani Zadužbine Ilije M. Kolarca  Aleksandar Vučić, predsednik Srbije uručio je 23 stipendije najboljima studentima Univerziteta u Beogradu. Ugovore o stipendijama potpisali su i najbolji studenti univerziteta u Novom Sadu, Kragujevcu, Nišu, Novom Pazaru i Kosovskoj Mitrovici.

Vlada Republike Srbije je Fond za mlade talente osnovala u avgustu 2008. koji na godišnjem nivou stipendira i nagrađuje više od 3.300 učenika srednjih škola i studenata.