Naslovna Društvo COVID-19 Negotinka Jelena Perišić šije i poklanja zaštitne maske

Negotinka Jelena Perišić šije i poklanja zaštitne maske

3257
0

Jelena Perišić, vlasnica krojačke radnje u Negotinu došla je na ideju da kad već zaštitnih maski nema na tržištu, sašije za svoje sugrađane platnene za višekratnu upotrebu.

Jelena Perišić

Šarene zaštitne maske od pamuka za višekratnu namenu, koje se mogu i iskuvavati, šije u svojoj krojačkoj radnji na negotinskoj Zelenoj pijaci, Negotinka  Jelena Perišić.

Za razliku od mnogih ona svoje maske ne prodaje već i poklanja svakom kome su potrebne, a od prvobitne zanisli da to bude za njene mušterije, izrada maski ovih dana je skoro pa – fabrička.

„Ovde već dva meseca ni u jednoj apoteci maske ne mogu da se kupe. Videla sam neke od ideja na društvenim mrežama i rešila da probam da napravim. Prvo smo mislili da ih poklanjamo svojim mušterijama, ali se to pročulo i sada redovno dolaze“, kaže Jelena.

U pomoć su joj priskočile i članice Udruženja „Ni od čega nešto“, čije je osnivanje, između ostalih inicirala i Jelena. Baš u Jeleninoj radnji polovne garderobe i krojačnice za popravku odeće izloženi su i radovi ovog kreativnog udruženja koje čini desetak članica.

„Za sada šijem od svog materijala i količina koje imam na raspolaganju. Danas šijemo veću količinu jer su nam naručili medicinski radnici iz negotinske bolnice sa odeljenja ortopedije, hirurgije i urologije“, kaže Jelena.

Sandra Alavuk i Jelena Perišić

Devojke i žene iz Udruženja „Ni od čega nešto“ bave se izradom suvenira, dekorativnih i upotrebnih predmeta, raznim tehnikama, od neobičnih slika, kutija za nakit, sezonskih ukrasa do zanimljivih torbica.

„Maske su izrađene od pamuka, lako se održavaju, mogu da se iskuvavaju što je jako važno jer imaju višekratnu upotrebu – ističe vaspitač Sandra Alavuk, članica Udruženja „Ni od čega nešto“.